Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 214

Tražite način da prekratite vrele ljetnje dane? Imamo rješenje – kao i svakog ponedjeljka, donosimo vam sedmični pregled programa i preporučujemo neke od najboljih igranih filmova, serija i dokumentaraca sa televizijskog menija.

Utorak, HBO, Christopher Robin u 15:55 (pozicija kanala 350)

Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Oliver Ford Davies, Ronke Adekoluejo i ostatak glumačke ekipe donose toplu igranu pustolovinu koju potpisuju scenaristi Alex Ross Perry i Tom Mccarthy. U ovom Disney-evom ostvarenju, dječak koji je podijelio bezbrojne avanture s grupom simpatičnih plišanih životinja u Stojutarnjoj šumi sada je odrastao i živi u Londonu, ali se malo pogubio. Sada je na njegovim prijateljima iz djetinjstva da pomognu Christopher-u Robin-u da ponovno otkrije radosti porodičnog života, vrijednost prijateljstva i koliko su zapravo dragocjeni jednostavni užici svakodnevice.

Srijeda, O2.TV, Čuvari u 00:00 (pozicija kanala 31)

Prvi put šestorica nekadašnjih čelnika izraelske tajne službe Shin Bet javno progovaraju o svom poslu te objašnjavaju svoje odluke i postupke. Dokumentarac nudi ekskluzivan uvid u sve njihove „uspjehe“ i „promašaje“ te razjašnjava brojne kontroverze u vezi sa okupacijom koja je uslijedila nakon Šestodnevnog rata. Film je 2012. godine ušao u službeni program 50. filmskog festivala u Njujorku te Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, a godinu kasnije i Sundance festivala. Prije sedam godina, bio je nominovan za najbolje dugometražno ostvarenje na festivalu dokumentarnog filma IDFA.

Četvrtak, HBO2, Kako se zovem: Muhhamad Ali u 07:50 (pozicija kanala 351)

Prateći izvanredan život jedne od legendarnih figura 20. vijeka, ovaj dvodjelni dokumentarni film istražuje izazove, sukobe, povratke i pobjede kroz, neke dosad neviđene, snimke glasa Muhhamad-a Ali-ja. Ostvarenje oslikava intiman portret čovjeka koji je, uprkos svim teškoćama i izazovima, postigao nemoguće i postao svjetionik nade za potlačene ljude širom svijeta, a kasnije, pa i danas, slovi za simbol čovječnosti i razumijevanja.

Subota, HBO2, Sluškinjina priča u 00:20 (pozicija kanala 351)

Prva epizoda treća sezona serije „Sluškinjina priča“, adaptacije istoimenog klasičnog romana Margaret Atwood, koja govori o životu u distopijskoj budućnosti Gilead-a, totalitarnog društva u SAD. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gilead-om vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom „povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je sluškinja u domaćinstvu komandanta, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju većeg nataliteta. U tom surovom svijetu, ona ima samo jedan cilj – da preživi i pronađe svoju oduzetu kćerku.

Nedjelja, HBO, Orašar i četiri kraljevstva u 20: 00 (pozicija kanala 350)

U Disney-jevoj čarobnoj verziji klasika „Orašar“, Clara (Mackenzie Foy) treba čaroban, jedinstveni ključ za otključavanje kutije koja sadrži neprocjenjiv poklon njene pokojne majke. Zlatnu nit joj na godišnjoj zabavi daruje njen kum Drosselmeyer (Morgan Freeman) i ona je vodi do traženoga ključa koji odmah nestaje u čudnom i tajanstvenom paralelnom svijetu. Tu Clara nailazi na vojnika Phillipa (Jayden Fowora-Knight), grupu miševa i vladare koji vodi tri kraljevstva: Zemlju Pahuljica, Zemlju Cvijeća i Zemlju Slatkiša. Međutim, njih dvoje se moraju odvažiti na ulazak u zlokobni Četvrti Svijet, dom tiranske vladarice (Helen Mirren), kako bi pronašli ključ i vratili sklad nestabilnoj zemlji.