Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 189

I ovog ponedjeljka vam donosimo preporuke u vezi sa televizijskim sadržajem u kojem ćete moći uživati u sedmici pred nama. Tu su dokumentarni i igrani filmovi te serijski program, kao i prijedlozi za najmlađe, među kojima ćete svakako pronaći nešto i za sebe, odnosno svoju porodicu.

Srijeda, HBO, Godine i godine u 21:30 (pozicija kanala 350)

Drama koja kroz šest dijelova prati zauzetu porodicu Lyons iz Mančestera. Njihovi životi su ispunjeni, svaki na svoj način. Daniel se vjenčava sa Ralph-om. Stephen i Celeste su zabrinuti za djecu. Rosie juri novog momka, a tu je i Edith koja nije dolazila kući godinama. Svima njima predsjedava baka, moćna Muriel. A onda – njihovi životi se isprepliću jedne sudbonosne noći 2019. godine, kada se priča ubrzava i prati živote aktera kroz narednih 15 godina. Kroz život ove porodice i njenih nadasve bliskih članova pobliže upoznajemo svijet za kakav danas znamo – društvo koje sve brže i haotičnije živi, kroz različita previranja u politici, ali i tehnologiji. Sve to, baš kao i ratovi koji se vode tamo negdje, itekako utiču i na život Lyons-ovih. U svemu tome, oni moraju da se nose sa svakodnevnim strahovima i očekivanjima, svjesni da ne mogu da promijene svijet. Ili mogu?

Četvrtak, National Geographic, Svjedoci: Dan D u 23:00 (pozicija kanala 401)

Ovaj dokumentarni film govori o jednom slavnom danu i o petorici heroja. „Eyewitness: D-Day” svjedoči o pet ključnih prekretnica koje su promijenile tok Drugog svjetskog rata u vrijeme Dana D. Ovo je, naime, Dan D prikazan na način na koji ga još niste vidjeli, s obzirom da donosi rijetko viđenu arhivsku građu, rekonstrukcije i pisane izvještaje očevidaca. Prekretnice se odnose na vremenske prilike, veličinu, položaj i svjetlost mjeseca te plimu i oseku – sve ono što je uz intenzivne pripreme bilo od ključnog značaja za uspješnost te operacije. Pripreme saveznika počele su još 1942. godine, a na čelu operacije bio je američki general Dwight D. Eisenhower. Šta nije pošlo po planu? Tog 5. juna, za kad je operacija planirana, vrijeme je trebalo da bude mirno, mjesec napola pun kako bi padobranci mogli sletjeti, a oseka bi lagano išla prema plimi kako bi se vidjele barikade i mine na plažama. Međutim, nije sve bilo baš tako, pa je invazija odgođena za dan kasnije.

Petak, CineStar TV, Kapetan Sabljozubi: Pustolovina na sedam mora u 11:05 (pozicija kanala 301)

„Kapetan Sabljozubi” je istinska gusarska avantura koja se proteže kroz sedam mora u potrazi za blagom Lama Rame. Fridtjov Saheim, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Robert Skjarstad i Nils Jorgen Kaalstad će vas glumom voditi kroz ovu avanturu u kojoj se dječak Pinky, na opasnom i uzbudljivom putovanju, pridružuje Kapetanu Sabljozubom u potrazi za blagom i svojim pravim ocem. Film je snimljen na osnovu priče o avanturama Kapetana Sabljozubog, koja je vrlo popularna u Norveškoj. Da ga itetako vrijedi pogledati govori i podatak da je ovo  ostvarenje najskuplji dječji norveški film u istoriji.

Petak, TV 1000, Dječak zvani Jedrilica u 00:50 (pozicija kanala 300)

Dječak vrlo neobičnog imena napraviće jednu vrlo neobičnu stvar. Porodični film, komedija, drama; sve to je ovo ostvarenje u kojem jedna hispano porodica nalazi nadu u svom izuzetnom sinu nazvanom Jedrilica, kada lični gest probudi globalnu želju. Naoružan svojom „malom gitarom“, ovaj neobični dječak dječak donosi nadu svojoj porodici.

Nedjelja, HBO, Bumblebee u 21:00 (pozicija kanala 350)

Godina je 1987. Bumblebee je u bijegu i pronalazi utočište na smetljištu jednog kalifornijskoga gradića. Tu ga, punog ratnih ožiljaka i slomljenog, otkrije 18-godišnja Charlie Watson (Hailee Steinfeld). Međutim, kada ga oživi, saznaje da se zapravo ne radi o običnoj žutoj Volkswagen „bubi“. Malo po malo, ona spoznaje da je Bumblebee robot obot prekriven ožiljcima iz bitke i prerušen u žutu „bubu“, koju je Optimus Prime poslao da odbrani Zemlju. Njih dvoje se udružuju kako ni zaštitili svijet, dok bježe od Decepticoni-a koji love preživjele autobote uz pomoć tajne agencije koju predvodi agent Burns (John Cena). Ovo je akcijska pustolovina koja će biti dovoljno zabavna za savršeno nedjeljno veče za cijelu porodicu.