Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 177

Ljetnje dane i ove sedmice provedite uz dobar televizijski sadržaj. Za vas smo i ovog ponedjeljka priredili sedmični pregled i predlažemo nekoliko filmova za različite generacije, jednu odličnu seriju, ali i jedan izvrstan dokumentarac.

Srijeda, CineStar TV, Duh baba Ilonke u 15:00 (pozicija kanala 301)

Ovo je film kojem će se najmlađima svakako biti najzanimljiviji, ali će u njemu, s obzirom da progovara o porodičnim odnosima, moći podjednako uživati i stariji. “Duh baba Ilonke” je komedija za djecu, s elementima fantastike, koja priču o životu jedne neobične romske porodicu donosi kroz oči desetogodišnje djevojčice Manuše. Nakon smrti njene bake Ilonke, Manušini roditelji, usljed svakodnevnih problema, ne primjećuju niz neobičnih događaja koji se zbivaju u kući. Djevojčica, međutim, brzo spoznaje da kuću opsjeda nemirni i ljutiti duh njene pokojne bake, kojeg pokušava smiriti uz pomoć prijatelja Zdenka, pogrebnikovog sina. Kroz ta nastojanja, Manuša otkriva i porodičnu tajnu iz prošlosti te se suočava s prokletstvom bačenim na pokojnu baku i svoje bližnje.

Četvrtak, HBO, Najjači glas u 17:10 (pozicija kanala 350)

U današnjem svijetu politički naelektrisanih medija, nema veće ličnosti, čak i nakon njegove smrti, od Roger-a Ailes-a (Russell Crowe), osnivača „Fox News“-a. Ova serija od sedam epizoda je zasnovana na bestseleru i govori o događajima koji su doveli do uspona moderne Republikanske stranke. A da bismo razumjeli te događaje, moramo razumjeti upravo Ailes-a. Baveći se decenijom u kojoj je on postao istinski vođa partije, serija se osvrće i na ključne događaje u Ailes-ovom životu, uključujući njegova iskustva sa svjetskim vođama koji su oblikovali njegovu političku karijeru, kao i optužbe i nagodbe u vezi sa seksualnim zlostavljanjem koje su dovele do kraja njegove vladavine „Fox Newsa“-om.

Petak, TV 1000, Led u 21:00 (pozicija kanala 300)

Inspirisan istinitim događajima, ruski film „Led“ je emotivna priča o djevojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane svjetska šampionka u umjetničkom klizanju. Ova melodrama prati život Nađe, koja je od djetinjstva vjerovala u čuda, što joj je pomoglo da postane poznata klizačica. Ipak, na korak do najvećeg uspjeha u karijeri, ona doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Ostvarenje redatelja Olega Trofima donosi sagu o tome kako su jednoj djevojci vjera i istrajnost, ali prvenstveno ljubav, pomogli da ponovo pronađe i ostvari svoje snove.

Subota, National Geographic, Vrpce o Armstrongu u 19:00 (pozicija kanala 401)

„Vrpce o Armstrongu“  je jednočasovni dokumentarni film koji pruža lični i dubinski pogled u život prvog čovjeka koji je kročio na Mjesec: Neil-a Armstrong-a. Iako su njegove slavne riječi „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ (Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo) poznate širom svijeta, čovjek koji ih je izgovorio je dugo bio tajna. Inače, 20. jula se navršilo 50 godina kako je Neil Armstrong kročio na Mjesec.

Nedjelja, HBO, Spokoj u 20:00 (pozicija kanala 350)

Baker Dill (Matthew McConaughey) je kapetan ribarskog broda i radi kao turistički vodič na ostrvu Plymouth. Idilu mu poremeti dolazak njegove bivše supruge Karen (Anne Hathaway), koja ga zamoli da spasi nju i njihovog sina tako što će njenog novog nasilnog muža (Jason Clarke) odvesti u ribolov, baciti morskim psima i ostaviti da umre. Pojava biše supruge, Dill-a vraća u život koji je pokušao zaboraviti, a dok se on bori između dobra i zla, njegov je svijet uronjen u novu stvarnost koja možda nije baš onakva kako se čini.