Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 253

I ovog ponedjeljka donosimo pregled sedmičnog TV programa. Za vas smo izabrali pet naslova, među kojima su serijski i igrani, ali i dokumentarna ostvarenja.

Utorak, Star TV, Motel Bates u 16:51 (pozicija kanla 007)

Serija Motel Bates govori o životu Norman-a Bates-a, njegovom komplikovanom odnosu sa majkom te postepenom pretvaranju u serijskog ubicu, prije događaja iz čuvenog Hitchcock-ovog filma Psiho. Ova napeta američka serija nastala je na osnovu likova Robert-a Bloch-a, iz romana Psiho. Priču su osmislili i za TV adaptirali Carlton Cuse, Kerry Ehrin i Anthony Cipriano. Gledaoci će iz epizode u epizodu moći da spoznaju priču koja progovara nastanku najpoznatijeg serijskog ubice na svijetu.

Srijeda, HBO, Povratak Mary Poppins u 20:00 (pozicija kanala 350)

Ko još nije čuo za Mary Poppins? Vjerovatno tek rijetki, ali I za njih ove srijede, 21. avgusta, na HBO kanalu slijedi upravo njena avantura! Najpoznatija dadilja (Emily Blunt) se vratila kako bi sljedećem naraštaju porodice Banks priskočila u pomoć u potrazi za radošću i čudom koji nedostaju u njihovim životima. Novi nastavak s Disney potpisom slavi duh originalnog, ali osvježenog klasika, u kojem Mary Poppins, sa svojim prijateljem Jackom (Lin-Manuel Miranda), svaku situaciju pretoči u istinsku avanturu.

Četvrtak, Prva TV, Šutnja nije zlato u 23:00 (pozicija kanala 030)

Priča o prijateljstvu, povjerenju i iskušenjima. Dvojica prijatelja, zakleti neženja Ronny i srećno oženjeni Nick, zajedno prolaze kroz dobro i zlo, nakon što postaju i poslovni partneri. Njihovo prijateljstvo biva na iskušenju kada Ronny otkrije da Nick-a vara žena te se nađe pred dilemom da li mu to treba reći ili ne. Da je u pitanju komedija potvrđuje komični haos koji nakon toga nastaje, a tokom kojeg će razotkrivene laži uroditi samo novim lažima.

Subota, National Geographic, Tutovo blago: Posljednji faraon u 19:00 (pozicija kanala 401)

Grupa istraživača je otkrila nevjerovatnu istinu o Tutankamon-u. egipatskom faraonu koji je vladao do 18. egipatske dinastije. Naime, u pronađenom Tutankamon-ovom blagu najintrigantniji su komadi koji upućuju na njegov porodični život. U pitanju su dvije mumificirane bebe, koje su zapravo njegova mrtvorođena djeca iz incestualne veze sa sestrom, a zna se da je i on sam bio plod incesta.

Nedjelja, CineStar, Diana u 15:15 (pozicija kanala 301)

Ovo je biografski film o ikoni koju su obožavali milioni – jednoj od najpoznatijih žena svih vremena i omiljenoj princezi u istoriji britanske monarhije. Ovo je film o Diana-i, princezi srca. Istinita i intrigantna ljubavna priča prikazuje njen privatni život, dočarava snagu ljubavi koja joj je pomogla da zablista u ulozi značajne međunarodne humanitarne aktivistice pred sam kraj života, kada se odvojila od kraljevske porodice. Ovo ostvarenje ujedno progovara o nekim manje poznatim okolnostima koje su dovele do njene tragične smrti.