Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 141

Ljeto se ne predaje, a to znači da ni mi ne odustajemo kada su preporuke šta dobro pogledati na TV-u u pitanju. I ovaj put u sedmičnom pregledu donosimo neke sjajne televizijske naslove i vjerujemo da smo uspjeli zadovoljiti različite ukuse i afinitete. Daljinski u ruke i uživajte!

Utorak, CineStar, Metallica Through the Never u 23:40 (pozicija kanala 301)

Ovaj film donosi sasvim drugačije iskustvo o jednom od najpopularnijih i najuticajnijih rock bandova ikad, i to kroz mnoštvo spektakularnih izvođenja uživo. Ispisan muzikom, Metallica Trought the Never gledaoce vodi kroz niz događaja koji su obilježili postojanje benda Metallica. Priča je to o nepoznatom mladiću i koncertu u rasprodanoj areni, koju su istovremeno zabilježile 24 kamere. Fantastične glasovne sposobnosti, pirotehnički efekti i nestvarni prizori, učiniće ovo ostvarenje istinskim filmskim ugođajem.

Srijeda, TV 1000, Moja prva dama u 22:45 (pozicija kanala 300)

Jednog ljetnjeg popodneva 1989. godine mladi advokat se udvarao svojoj koleginici. Taj mladi advokat je bivši američki predjednik Barak Obama, a njegova mlada koleginica je njegova sadašnja supruga i bivša prva dama Mišel Obama. Ovo je film koji progovara o njihovom prvom ljubavnom sastanku u južnom dijelu Čikaga, ali i svemu onom što je uslijedilo prije no što smo ovaj dvojac upoznali kao američki predsjednički par.

Petak, HBO, Ja sam noć u 16:00 (pozicija kanala 350)

„Ja sam noć“ je uzbudljiva priča o Fauni Hodel (India Eisley), tinejdžerici koja je dana na posvajanje nakon rođenja i koja odrasta u predgrađu Rena u Nevadi, koaj je inspirisana istinitim događejem. Naime, Fauna jednog dana otkriva nešto što će je natjerati da posumnja u svoje porijeklo. Tokom istraživanja tajni vlastite prošlosti, upoznaje propalog izvještača (Chris Pine). Njih dvoje slijede zlokobni trag ka ginekologu iz Los Anđelesa, doktoru Georgeu Hodelu (Jefferson Mays), te najmračnijem holivudskom razvratu, a možda i najzloglasnijem neriješenom zločinu. Ovog petka, u pomenutom terminu, na programu je prva epizoda ove dramsko-kriminalističke serije.

Subota, National Geographic, Izgubljena grobnica Aleksandra Velikog u 19:00 (pozicija kanala 401)

Arheološka znatiželja je zaslužna za ovu priču punu detalja o napetom istraživanju i nevjerovatnim otkrićima u potrazi za posljednjim počivalištem Aleksandra Velikog. Arheologinja Pepi Papakosta traga za izgubljenom grobnicom Aleksandra Velikog i to u javnom parku u egipatskoj Aleksandriji, gradu koji je prije 2300 godina osnovao upravo taj čuveni vladar. Nakon što je otkrila rijedak mramorni kip Aleksandra Velikog, i sama će biti iznenađena onim što će uslijediti…

Nedjelja, FOX, Prva godina u 21:00 (pozicija kanala 305)

Dva lijena sakupljača. Trabunjajući lovac i nježni sakupljač. Progon iz primitivnog sela .Epsko putovanje starim svijetom. Sve to staje u minute koje donose Zed (Jack Black) i Oh (Michael Cera), praljudi koji silaze s planine i tokom epskog putovanja biblijskih razmjera doživljavaju najznačajnije istorijske trenutke. Film legendarnog režisera i koscenariste Harolda Ramisa opisuju kao „bezobrazno, luđački apsurdno, očaravajuće bezukusno i nevjerovatno smiješno ostvarenje“.