Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 172

I ovog ponedjeljka smo pregledali sedmični program za vas i donosimo preporuke televizijskog sadržaja uz koje ćete moći uživati u udobnosti svog doma.

Ponedjeljak, HRT 2, Rio Ferdinand: Kako biti mama i tata u 20:05 (pozicija kanala 041)

Rebecca Ferdinand, supruga Rio-a Ferdinand-a, bivšeg fudbalera Manchester United-a i engleske reprezentacije, umrla je u maju 2015, od karcinoma u 34. godini. Godinu kasnije, Rio nastoji da pronađe načine kako da se nosi sa gubitnkom i posljedicama koje je smrt majke ostavila na njihovo troje djece. U ovom dokumentarnom filmu, prikazani su Rio-vi susreti sa drugim ožalošćenim porodicama, u kojima govori o tome kako pomoći roditeljima i djeci nakon gubitka najmilijih.

Utorak, CineStar TV, Gibraltar u 20:30 (pozicija kanala 301)

Priča je nadahnuta istinitim događajem i progovara o Marc-u Duval-u, francuskom azilantu na Gibraltaru, koji vremenom postaje tajni agent francuske carinske službe. Povjerenje Claudio-a Lanfredi-ja, moćnoga trgovca drogom povezanog s kolumbijskim kartelima, postepreno stiče krijumčareći male pošiljke. Međutim, njegova uloga vremnom postaje sve zahtjevnija, dok istvoremno otkriva luksuz i lak novac. Kada u priču ulazi engleska carina, igra postaje još opasnija, a Marc-ova porodica se nalazi na iskušenju. 

Srijeda, Cinemax, Supruga u 18:20 (pozicija kanala 353)

Opšte je poznato da iza svakog velikog čovjeka uvijek stoji još veća žena. Kroz ovaj film ćete je i upoznati. Joan Castleman (Glenn Close) je vrlo inteligentna, lijepa i savršeno odana žena. Ona je četiri decenije provela žrtvujući vlastiti talenat, snove i ambicije da bi svom harizmatičnom mužu Joe-u (Jonathan Pryce) bila podrška tokom njegove uspješne književne karijere. Ignorisala je njegove preljube i izgovore, a brak je vremenom opstajao na nejednakim kompromisima. Joan jednog dana stiže do tačke slamanja, kada svom suprugu, uoči dodjele Nobelove nagrade za književnost, zadaje završni udarac…

Petak, National Geographic, Spasite Titanic: Blago iz morske dubine u 22:00 (pozicija kanala 401)

Otkad je doktor Robert Ballard, istraživač National Geographic-a, 1985. godine otkrio olupinu legendarnog broda Titanic, ona je predmet različitih spekulacija i intriga. Danas se vodi iscrpljujuća borba o sudbini ogromne zbirke artefakta koji su pripadali putnicima potonulog broda, a ovaj dokumentarac progovara baš o njoj.

Subota, HBO, Šta muškarci žele u 20:00 (pozicija kanal 350)

Ali Davis (Taraji P. Henson) je uspješna sportska agentica koju njene muške kolege neprestano sabotiraju. Nakon jednog ludog noćnog provoda sa prijateljicama, ona se budi sa sposobnošću da čuje muške misli. To joj pomaže da nadmudri svoje kolege u poslovnoj borbi ko će prvi pronaći novu košarkašku superzvijezdu, međutim, to će itekako uticati i na njen odnos sa prijateljicama, ali i novim muškarcem u njenom životu. U ovoj komediji, sve je fer u ljubavi i poslu.