Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 68

Novi sedmični pregled programa je pred vama, a i ovog ponedjeljka preporučujemo televizijski sadržaj u vidu zabavnih i dokumentarnih emisija, kao i nekih sjajnih filmskih i serijskih ostvarenja.

Ponedjeljak, 24Kitchen, Ostrvska gozba sa Peterom Kuruvitom u 20:00 (pozicija kanala 505)

Peter Kuruvita je proslavljeni kuhar iz Australije. U svojim emisijama, nakon putovanja po Šri Lanci, kreće u novu kulinarsku pustolovinu. Otrkivajući specijalitete tamošnje kuhinje, on ujedno dočarava kulturološke razlike koje su prisutne u maloj ostrvskoj regiji koja obuhvata Filipine, Indoneziju, Vanuatu i Cookova ostrva. Lokalno stanovništvo će mu otkriti dobro čuvane kulinarske tajne ovog podneblja, a gledaocima donosi i uvid u ondašnje bogato kulturno naslijeđe.

Utorak, FOX Life, Vesele raspuštenice u 19:00 (pozicija kanala 306)

Iako je Abby McCarthy (Lisa Edelstein) guru za porodične odnose i autorka uspješne knjige za samopomoć, njen život se u potpunosti promijeni kada otkrije da živi – apsolutnu laž. Nakon što javno obznani da se rastaje od supruga Jakea (Paul Adelstein), doživi profresionalni krah. Kad utjehu potraži u društvu svojih, nedavno rastavljenih prijateljica Lyle (Janeane Garofalo) i Phoebe (Beau Garrett), njih tri odluče provesti ludi vikend u Las Vegasu.  A to znači samo jedno – sve što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu…

Petak, National Geographic, Izgubljeno carstvo Uskršnjeg ostrva u 10:45 (pozicija kanala 401)

Uskršnje ostrvo ili Rapa Nui je mističan svijet još otkako su na njega, 1722. godine, kročili prvi evropski moreplovci. Ovaj udaljeni komad zemlje u Tihom okeanu od tada pobuđuje znatiželju i iznova nameće pitanje – kako i zašto su drevni ostrvljani izgradili 900 ogromnih kipova ili moaija od 86 tona?

Subota, TV 1000, Nevidljivi život sestara Bronte u 18:25 (pozicija kanala 300)

Sestre Charlotte, Emily i Anne napisale su izvrsna književna djela, koja su bila ispred njihovog vremena i koja i su i danas rado čitana širom planete. Ovo je priča njihovoj borbi i nastojanjima da savladaju prepreke na koje su nailazile dok su pokušavale objaviti svoje priče, koje će postati neki od najvećih romana engleske književnosti.

Nedjelja, HBO, Posljednja pljačka u 20:00 (pozicija kanala 350)

Želja za novim početkom povezaće talentovanog kradljivca umjetnina i mladu prevaranticu. Ivan (Theo James) je nadareni lopov koji želi za sobom ostaviti svijet kriminala. Ali, tu je i drugi autsajder u toj priči – Elyse (Emily Ratajkowski), glumica u usponu koju progone vlastita prošlost i ogroman finansijski dug. Njih dvoje će udružiti svoje vještine kako bi se zauvijek oslobodili vlastitih demona iz prošlih dana.