Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 78

Iznova smo pregledali sedmični program za vas, kako bismo vam i ovog ponedjeljka donijeli preporuke teelvizijskog sadržaja koji će na kvalitetan način upotpuniti vaše vrijeme tokom sedmice.

Utorak, TV 1000, Crni sati u 17:25 (pozicija kanala 300)

Ovaj apokaliptični triler stavlja naglasak na ljepotu Moskve, kao i na nevjerojatne specijalne efekte, a donosi priču o petoro mladih koji zaglave u ovom gradu tokom invazije vanzemaljaca. I dok ti nevidiljivi gosti upijaju energiju živih bića i same Zemlje, čini se da im je nemoguće umaći…

Srijeda, HBO 2, Novi papa u 19:00 (pozicija kanala 351)

„Novi papa“ nastavlja priču tamo gdje je „Mladi papa“, oskarovca Paola Sorrentina, stao, a John Malkovich preuzima glavnu ulogu. Papa Pio XIII (Jude Law) je u komi. Nakon pauze, neočekivane koliko i tajanstvene, Voiello (Silvio Orlando) dovodi Sir Johna Brannoxa (John Malkovich), umjerenog, šarmantnog i sofisticiranog engleskog aristokratu, na papsko prijestolje, a on preuzima ime Jovan Pavle III. Novi papa djeluje savršeno, ali on skriva slabosti i tajne. 

Petak, National Geopraphic, X: Generacija koja je promijenila svijet u 19:00 (pozicija kanala 401)

Pod nazivom „Alternativa postaje mainstream“, ovo je prva od šest epizoda emisije koja se bavi razvojem senzibiliteta generacije X. Gledaoci imaju priliku da vide razgovore sa Courtney Love, Sarom Palin, Kevinom Smithom, Julianom Assangeom i mnogim drugima…

Subota, B92, Igra oponašanja u 21:00 (pozicija kanala 030)

Film se zasniva na istinitoj priči o Alanu Turingu, genijalnom britanskom matematičaru i informatičaru koji je tokom Drugog svjetskog rata uspio da dekodira šifrirani sistem kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Ali, podjednako intrigantan je bio i njegov privatni život. Takođe, biografija Andrewa Hodgesa „Alan Turing: The Enigma“ je ranije, pod naslovom „Breaking the Code“, adaptirana u pozorišni komad i radijsku dramu na BBC-iju.

Nedjelja, HBO, Loše obrazovanje u 20:00 (pozicija kanala 350)

Frank Tassone (Hugh Jackman), upravnik škole na Long Islandu, i njegova pomoćna Pam Gluckin (Allison Janney), imaju najveće zasluge za prestiž u školskom okrugu Roslyn. Frank je besprijekoran u svemu i čini se da ne može pogriješiti. Ipak, školska novinarka (Geraldine Viswanathan) dokazuje suprotno – zašavši duboko u izvještaje o troškovima, ona otkriva šemu pronevjere epskih razmjera, što će nagnati Franka da osmisli kako sve zataškati, ne birajući sredstva.