Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 105

Početak je nove sedmice, a za sve čitaoce m:bloga to znači samo jedno – vrijeme je za nove preporuke sadržaja TV programa. Zato smo i ovog ponedjeljka pregledali sedmični program za vas.

Ponedjeljak, SUPERSTAR TV, Državni posao u 19.50 (pozicija kanala 6)

Nove epizode

Ako ste se zaželjeli kancelarije omiljenog digitalnog arhivskog i žalbenog odjeljenja, onda večeras budite uz novu epizodu „Državnog posla“. Nakon kratke pauze, Đorđe Čvarkov, Dragan Torbica i Boškić se vraćaju s novim dogodovštinama.

Utorak, HBO, Iks-oks u 21.10 (pozicija kanala 350)

Druga epizoda

„Iks-oks“ je priča o Sefi, članici crnačke vladajuće klase Ikseva i kćerki istaknutog političara, i Kejlumu, članu bjelačke potlačene klase Okseva koji su nekad bili robovi Ikseva. Oni su prijatelji od ranog djetinjstva i to je sve što mogu biti, jer Iksevi i Oksevi ne smiju da se zaljube jedni u druge. Nasuprot predrasudama, nepovjerenju i snažnoj pobuni koja bjesni na ulicama, između Sefi i Kejluma rađa se strastvena romansa koja će ih oboje dovesti u veliku opasnost.

Srijeda, HBO, Doza sreće u 20.00 (pozicija kanala 350)

„Doza sreće” je biografski film o novinarki Veseli Totevoj. Tokom 1990-ih godina, droga postaje široko dostupna u Bugarskoj. Ovo je priča o potrazi za srećom, ali pronalaženju pakla, jer sreća, kao i đavo, ima mnogo lica. Ljubavna priča mijenja njen život iz temelja, ali ga istovremeno uništava. Međutim, njena porodica je uvijek uz nju i pomaže joj u teškim trenucima. Film je zasnovan prema romanu Vesele Toteve „Pad i spasenje: Ispovijest jedne zavisnice”.

Petak, CineStar TV, Trka života u 21.00 (pozicija kanala 301)

Ovo je sportski/biografski film o suparništvu vozača Formule 1, Jamesa Hunta i Nikija Laude, koje je počelo tokom sezone 1970. Pratimo nadmetanje nadarenog engleskog playboy-a Jamesa Hunta i metodičnog, smirenog Austrijanca Nikija Laude iz trke u trku, zakulisne igre, kao i njihov privatni život…

Nedjelja, HBO, Šazam! u 20.00 (pozicija kanala 350)

Svi krijemo superheroja u sebi, samo je potrebno malo čarolije da ga oslobodimo. U slučaju Bilija Betsona, izgovaranjem jedne riječi – Šazam, ovaj snalažljivi 14-godišnji dječak iz starateljske porodice može da se pretvori u superheroja Šazama, a sve to zahvaljujući drevnom čarobnjaku. U duši još uvijek dijete, ali u tijelu mišićavog muškarca – Šazam uživa u odrasloj verziji sebe, radeći ono što bi radio svaki tinejdžer sa supermoćima: zabavlja se!