Pregledali smo sedmični program za vas

Sedmični program, u kojem vam donosimo nove TV preporuke, smo i ovog ponedjeljka pregledali za vas. I evo šta smo izdvojili:

Utorak, FOX Life, Oblačno s ćuftama u 12:00 (pozicija kanala 306)

Mladog naučnika Flinta Lockwooda mnogi ne shvataju ozbiljno sve dok ne osmisli stroj koji učini da hrana pada s neba. Ali, kada stroj podivlja, na Flintu je da pronađe način da stroj isključi prije nego što bude prekasno. On, uz pomoć  voditeljke vremenske prognoze Sam Sparks i Stevea, majmuna koji govori i njegov je pomoćnik, traži rješenje kako da zaustavi tornada špageta i divovske ćufte koje prijete svijetu! Ovaj animirani film će oduševiti najmlađe gledaoce, ali i sve one koji vole uzbudljive avanture!

Srijeda, 24 Kitchen, Paul Hollywood: Gradske slastice u 22:00 (pozicija kanala 505)

Paul Hollywood, najpopularniji britanski slastičar,  donosi novi serijal u kom traga za najboljim receptima koji su oblikovali kulturnu baštinu najvećih i najuzbudljivijih gradova svijeta. Putujući od Pariza do Majamija, upoznaje izvrsne pekare i slastičare u čije kulinarske klasike unosi svoj dodir i drugačije okuse.

Četvrtak, CineStar TV, Tulipanska groznica u 21:10 (pozicija kanala 301)

Tom Stoppard, scenarista nagrađen nagradom “Oscar” za film “Zaljubljeni Shakespeare”, donosi pričuzasnovanu na istoimenom romanu Deborah Moggach. Mlada Sophia se udaje za bogatog trgovca Cornelisa Sandvoorta. U Amsterdamu je u 17. vijeku bilo uobičajeno da imućni građani naruče porodični portret, pa tako njih dvoje poziraju mladom siromašnom umjetniku Jan Van Loosomu. On i Sophia započinju strastvenu ljubavnu aferu, planiraju pobjeći, ali im je potreban novac. Do novca je u to vrijeme moguće doći zahvaljujući nevjerovatnoj trgovini tulipanima, kada je jedan cvijet košta deset puta više nego što je tada iznosila prosječna godišnja plata.

Subota, TV 1000, Pravila ne vrijede u 21:00 (pozicija kanala 300)

Godine 1958. u Hollywoodu razvije se ljubav između mlade glumice u usponu i njezina ambicioznog mladog vozača – iako oboje rade za

Hollywood, 1958. godina. Mlada glumica u usponu Marla Mabrey (Lily Collins) i njen ambiciozni mladi vozač Frank Forbes (Alden Ehrenreich) su u problemu – rade za povučenog milijardera Howarda Hughesa (Warren Beatty) koji zabranjuje svojim zaposlenicima da se međusobno viđaju. Njegovo ponašanje ispresijeca se s Marlom i Frankom na vrlo neočekivane načine, koji bivaju sve dublje uvučeni u njegov bizarni svijet, dok se njihove vrijednosti nađu pred izazovom, a životi im se promijene.

Nedjelja, HBO, Savršena laž u 20:00 (pozicija kanala 350)

Profesionalni prevarant Roy Courtnay planira da pronađe bogatu stariju ženu kojoj će na kraju prevarom oduzeti svu životnu ušteđevinu. On ne može vjerovati koliko ima sreće kada putem interneta upozna dobrostojeću udovicu Betty McLeish. Dok mu Betty otvara vrata svog doma i života, Roy se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Ali, ko je zaista čovjek koji stoji iza te prevare i šta je morao učiniti da živi takav život prepun laži? Priču donosi sjajni britanski glumački dovajc – Helen Mirren i Ian McKellen.