Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 121

Andy shrunk to the size of a monarch butterfly

I ove sedmice vam donosimo pregled sedmičnog programa iz bogate ponude Open IPTV kanala i preporuke u kojem će ljubitelji filmova, serija i dokumentaraca moći lakše da prate svoje omiljene sadržaje.

U utorak ujutro, od 9 časova, na kanalu HRT-a, prikazuje se dokumentarac „Andyjeve divlje pustolovine“ u kojem vas Andy Day vodi na izuzetno putovanje u svijet prirode. On i njegova nerazdvojna prijateljica mačka Kip doživljavaju nezaboravne susrete sa šarenim društvom životinja u njihovim prirodnim staništima. Andy Day je čuvar u Pickle’s Animal Parku i silno voli svoj posao i životinje za koje se svakodnevno brine. Nadahnuti Andy i Kip kreću zajedno u pustolovine istražujući nevjerojatno bogatstvo životinjskog svijeta koji nas okružuje.

Sredina sedmice rezervisana je za program ATV-a, na kojem se od 22:00h, prikazuje serija „Vendetta“ koja je inspirisana čuvenim romanom Alexandra Dumasa. Priča je to o ukradenom životu, izdaji, tajnama, ljubavi i osveti koju donosi serija koju je na talijanskom Canale 5 u prosjeku pratilo čak 4.4 milijuna ljudi.  Radnja ove napete serije se vrti oko glamuroznog života, luksuznih vila, jahta i zabava.  Zasnovana na klasičnom Dumasovu romanu „Grof Monte Cristo“ serija je prilagođena savremenom dobu. Puna zapleta koji otkrivaju mračnu prošlost koju svi junaci žele zaboraviti. Ali jedan muškarac mora poravnati račune dok  ga ljubav i osveta vode ka cilju.

U četvrtak u 11:00h na programu RTS 1 pratite dokumentarni film „Genijalna Marija Kiri – žena koja je osvetlila svijet“. Ovaj dokumentarac savršen je za one koji žele da saznaju i nauče nešto novo o dvostrukoj dobitnica Nobelove nagrade. Fizičarka i hemičarka, jedina je žena u akademskom svijetu nauke koja je dobila Nobelovu nagradu za fiziku 1903. godine, a zatim za hemiju 1911. godine. Marija Kiri je rođena u Poljskoj, ali je radila u Francuskoj i priznata je zbog ranih proučavanja radioaktivnosti, otkrića radijuma i polonijuma i sprovedenog istraživanja medicinske primjene radiologije.

Na kraju radne sedmice, opustite se uz programu RTL-a 2 na kojem, u petak od 16:40 možete gledati seriju „Moderna porodica“. Phil i Claire su u braku već 16 godina i imaju troje djece. I dok je Claire u ulozi ozbiljnog roditelja, Phil svim silama trudi biti “cool” tata, koji uglavnom čini više štete nego koristi. Gloria ima 11-godišnjeg sina Mannyja koji voli poeziju i nervira svog očuha Jaya, a priču zaokružuju Mitchell i Cameron, homoseksualni par koji je usvojio djevojčicu iz Vijetnama.  Serija je od samog početka svog emitovanja pokupila sve simpatije kritike i publike, te osvojila brojne televizijske nagrade.

Za kraj smo vam ostavili Oskarom nagrađen film „Still Alice“ koji se prikazuju na programu Cinemax u subotu od 20 časova i 15 minuta.

Alis Hauland (Džulijan Mur) poznata profesorka lingvistike srećno je udata žena i ima troje odrasle djece, ali se njen život mijenja kada joj ljekari postave dijagnozu Alchajmerove bolesti, Alis i njena porodica suočavaju se sa zastrašujućim izazovima koje sa sobom nosi ovi neizlječivo degenerativno neurološko oboljenje. Iako bolest napreduje Alis ne pokušava samo da se bori protiv bolesti, već  i da što bolje iskoristi vrijeme koje joj je ostalo i da pronađe ljubav i mir. Džulijan Mur je osvojila Oskara za najbolju glavnu ulogu u ovom filmu.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba