Pregledali smo sedmični program za vas

Za sve ljubitelje dobrih filmova, serija i dokumentaraca, i ovog ponedjeljka smo pregledali sedmični program i evo šta izdvajamo:

Ponedjeljak, National Geographic, Avionske nesreće u 22.00 (pozicija kanala 401)

Svaki put kada se avion sruši, oči čitavog svijeta usmjerena su na razlog nesreće. Stručnjaci imaju veliki i odgovoran zadatak – da otkriju šta je pošlo po zlu. Serijal “Avionske nesreće”, ponedjeljkom, u 10 novih jednočasovnih epizoda, skida veo tajni sa najvećih avionskih nesreća na svijetu. Svaka epizoda otkriva uzrok tragedije kroz svjedočenja očevidaca, intervjue, nevjerovatne snimke i savremenu kompjutersku grafiku. Ponekad je za smrt desetina ljudi kriv jedan izlizani šraf ili dotrajala izolacija na žici, a u nekim slučajevima za fatalan ishod dovoljan je samo trenutak nepažnje i jedna pogrešna odluka.

Utorak, 24 Kitchen, Rudolfova pekara: Mladi pekari u 13.00 (pozicija kanala 505)

Nakon duže pauze, jedan od najpoznatijih TV kuvara, čuveni Rudolf van Vin se vraća sa novim kulinarskim serijalom “Rudolfova pekara: Mladi pekari”. On će u svojoj kuhinji ugostiti mlade pekare koji tek treba da “ispeku zanat”. U svakoj epizodi gurmanski šegrti spremaće jelo po Rudolfovom ukusu, i njegovim receptima, a on će im svoj savjetima pomagati i otkrivati “tajne” sastojke savršenog ukusa. U drugom dijelu epizode učenici imaju novi zadatak – da naprave svoje omiljeno jelo. Naravno, uz Rudolfovu pomoć, koja će ukuse na koje su navikli podići na neki novi nivo. Spremite se, Rudolfova pekara ponovo radi!

Četvrtak, FOX, Domaći vanzemaljac u 22.00 (pozicija kanala 305)

Nova američka naučnofantastična dramedija “Domaći vanzemaljac”, koja je dobila odlične ocjene od strane kritičara i publike. Zasnovana na popularnom istoimenom stripu Pitera Hogara i Stiva Parkhauza, serija za junaka ima vanzemaljca, kapetana Ha Rija. Poslije kvara na letjelici i prinudnog slijetanja na Zemlju, u jedan mali američki grad u Koloradu, on ubija doktora Herija Vanderšpigla i preuzima njegov identitet kako bi se lakše uklopio u lokalnu ljudsku zajednicu. Hari je fasciniran ljudima i obožava da prati reprizu legendarne serije “Red i zakon”. Dok otkriva šta znači biti čovjek, vanzemaljac se bori s moralnom dilemom svoje tajne misije na Zemlji i pita se da li je čovječanstvo vrijedno spasavanja. Jedina prijetnja mu je dječak po imenu Maks Hotorn. On ima dar da vidi Harija onakvog kakav zaista jeste, kao i “zeleni sjaj” koji emituje vanzemaljska tehnologija.

Četvrtak, HBO, Dama i Dale: CELESTIAL BODIES u 23.35 (pozicija kanala 350)

Dokumentarna serija u kojoj se istražuje drska automobilska prevara prati priču o Elizabeth Carmichael koja se proslavila kada je tokom krize goriva 1970-ih pustila u prodaju štedljivo vozilo na tri točka. Dok ona osvaja glavne proizvođače automobila i investitore, otkriva se mreža misterija u vezi s tehnologijom automobila i njenom iznenađujućom prošlošću. Portret uspona i konačnog pada ove nevjerovatne preduzetnice, serija istražuje jedinstvenu priču o prevari, porodici i identitetu.

Subota, CineStar TV, Mala gospođica Dolittle u 11.30 (pozicija kanala 301)

Jedanaestogodišnja Liliane može pričati sa životinjama! Ovo je tajna koju niko ne bi trebao znati osim njenih roditelja. Njen posebni talenat prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti i zbog njega se porodica mora opet preseliti. Lilliane obećava da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, ali se taj plan malo mijenja nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom, djevojčica započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja.