Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 62

skotska

Ukoliko ste odlučili da ovu decembarsku sedmicu provedete kući i gledate kvalitetan sadržaj iz Open IPTV ponude kanala mi vam preporučujemo neke od filmova, serija, emisija i dokumentaraca.

Vjenčanje iz vedra neba, ponedjeljak, HRT2 u 21.45 (pozicija 026)

Niko ne razumije ljubav i romantiku bolje od Meri Fiore. Ona je najprestižnija organizatorka vjenčanja u San Francisku. Specijaliziravši se za ostvarivanje snova o ljubavi drugih ljudi, previše je zaposlena da bi imala vlastiti ljubavni život. Dok je proslavljala svoj najnoviji i najunosniji posao – vjenčanje internet bogatašice Fran Donoli, Meri doživljava skoro fatalan sudar sa kontejnerom za smeće, a spasava je zgodni dr Stiv Edison. Nakon što provede očaravajuće veče s njim, Meri pomisli da je napokon našla razlog da povjeruje u ljubav.
Uloge: Dženifer Lopez i Metju Mekonahi.

Tajne instituta za dame, utorak, RTRS u 17.10 (pozicija 001)

Radnja serije je smještena u doba Ane Karenjine kada je ruska imperija bila u ratu s Turskom.
1880. godine, Rusko carstvo je potrešeno do srži terorizmom. Revolucionari postavljaju bombe svugdje, uključujući i Zimsku palatu. Samo na jednom mjestu – Smolni institut za dame – život teče dalje, kao da se ništa ne događa. Mjesto na kome se edukuju mlade djevojke iz plemićkih porodica je prepuno šale, smijeha, dječijih zaljubljenosti i tajni. Ali, ove tajne nisu dječije tajne, već su poprilično ozbiljne tajne…

Veliko putovanje po Škotskoj, srijeda, HRT 1 u 23.05 (pozicija 025)

Vođen vodičem iz viktorijanskog doba, istoričar Paul Murton putuje zemljom i prati promjene koje su se zbile od nastanka škotskog turizma prije 200 godina. Vijekovima se Škotska smatrala područjem koje treba izbjegavati, zbog neprohodnog terena i grubih i hladnih stanovnika.  Uz pomoć starih prevoznih sredstava, uključujući konjske zaprege, parnu lokomotivu, starinski bicikl i Mini Morris, Paul se kreće stazama prvih turista i dolazi u Škotsku. Prepustite se čaroliji u sjajnom dokumentarcu dok Paul istražuje najčarobnije dijelove Škotske koji već 200 godina oduševljavaju posjetitelje.

Tri boje zvuka, četvrtak, RTS1 u 22.00 (pozicija 021)

Dugoočekivana, nova sezona muzičke emisije “Tri boje zvuka” počinje u četvrtak, 12. novembra u 22 časa na RTS1. Novi početak jedine TV muzičke oaze dobrog živog zvuka otvaraju specijalni gosti – legendarni “Partibrejkersi”, jedna od naših najboljih vokalnih interpretatorki, Ivana Peters i prvi put, glumci u ulozi pjevača – Ana Sofrenović i Sergej Trifunović koji će nastupiti uz Big bend RTS-a!

Izvorni kod, petak, RTL u 23.50 (pozicija 028)

Pilot američke vojske Colter Stevens budi se u vozu na putu prema Chicagu, a posljednje čega se sjeća je učešće u misiji u Afganistanu. Za sve osobe oko njega, on je učitelj Sean Fentress. Ubrzo voz eksplodira i Stevens se nađe u kokpitu. On pokušava da pronađe bombarder prije novog napada na Chicag, ali u tome ne uspijeva i slijedi katastrofa. Coleter se odjednom ponovno nađe na početku misije u potrazi za bombarderom. Ubrzo, naučnici ga “dozivaju” u stanje svijesti, te Colter shvati da se zapravo nalazi u eksperimentalnom stroju naziva „Izvorni kod“ koji mu omogućava da proživi 8 minuta prije smrti u životu ljudi.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.