Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 210

tim

I ove sedmice pregledali smo sedmični program iz bogate Open IPTV ponude kanala. Bilo da je vaš izbor film, serija ili dokumentarac mi vam predlažemo raznovrstan sadržaj u pet termina, kako bi hladne decembarske dane ugodno proveli ispred svojih TV prijemnika.

Dokumentarna serija: Od dječaka do muškarca – Ponedjeljak, Discovery u 22.00

Tim Noonan kreće na šest mjeseci dugo putovanje po svijetu kako bi na svojoj koži iskustio rituale odrastanja. Tim će tako proći kroz krvave inicijacije, drevne ceremonije i zahtjevne testove muškosti koji pretvaraju dječake u prave muškarce.

Film:  Grad tvog krajnjeg odredišta – Utorak, RTS 1 u 00.35 (pozicija kanala 021)

Omar Razagi piše biografiju latinoameričkog pisca Žila Gunda. Ima 28 godina i na doktorskim je studijama na Univerzitetu u Kanzasu. Da bi dobio dozvolu da piše priču ovelikom autoru, mora da dođe do tri osobe – Gundovog brata, njegove udovice i mlade ljubavnice. Boravak na imanju kao iz snova, biće veliko iskustvo za mladog doktoranta. Nimalo lak zadatak koji će ugroziti i Razagijev privatni život. Film je režirao Džejms Ajvori poznat po ostvarenju “Soba sa pogledom”.

Film: Savršen muškarac – Srijeda, HBO u 18.25

James i Nina naizgled imaju savršen brak i idealne živote – žive u Amsterdamu, dobro zarađuju, a prijatelji ih obožavaju. Međutim, Nina saznaje za Jamesovu nevjeru sa zajedničkom prijateljicom i savršeni mjehur od sapunice puca i oni se rastaju.

Slomljena nakon njihovog rastanka, slučajna sreća navede Ninu da imitira Jamesovu agenticu preko telefona, a on joj se ubrzo izjada i nesvjesno se ponovno zaljubi u svoju ženu dok raspravljaju o neizvjesnosti ljubavi i vječnim muško-ženskim nesporazumima.

Serija: Ubistvo – Četvrtak, RTRS plus u 21.05 (pozicija kanala 011)

Uzbudljiva dramska kriminalistička serija „Ubistvo“ povezuje tri odvojene priče o jednom ubistvu, koje uključuju detektive kojima je dodijeljen slučaj, tugujuću porodicu žrtve i sumnjivce. Svaka epizoda pokriva jedan dan istrage. Triler je nastao u produkciji dramskog programa Danske radio-televizije. Ekipa koja je proizvela Emijem nagrađenu seriju “Nikolaj i Јulie” napravila je seriju drugačiju od svega što je dosada proizvela Danska radio-televizija. Soren Sveistrup začetnik je i glavni autor serijala, Birger Larsen je reditelj. Serija “Ubistvo” snimljena je u studijima Danske radio-televizije i na lokacijama u Kopenhagenu i okolini. Serija je na programu svakog dana od 21:05.

Dokumentarna serija: Britanska čuda – Petak, HRT 1 u 10.15 (pozicija kanala 025)

Britanska čuda dokumentarna je serija koja nastoji otkriti fascinantne priče i tajne skrivene iza najomiljenijih mjesta Velike Britanije. Od prirodnih čuda do svjetski poznatih kraljevskih palata, preko Stonehengea i zlatnog doba nauke, ova serija kreće na putovanje i slavi istoriju i krajolike Britanije koji su učestvovali u oblikovanju svijeta. Zahvaljujući partnerstvu s vodećim organizacijama u zemlji koje se bave baštinom i turizmom, svaka epizoda istražuje britanske znamenitosti u nizu prelijepo oblikovanih poglavlja – razgledanjem nekih od najvećih simbola Velike Britanije, kako bi ispričala veliku priču maloga naroda.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba