Pregledali smo sedmični program za vas

I ovog ponedjeljka smo pegledali sedmični program za vas, a u nastavku slijede naše preporuke iz TV sadržaja:

Ponedjeljak, DOX TV, Tajne paranormalnog svijeta u 19.04 (pozicija kanala 405)

Sa gostima kao što su Deren Braun i Uri Geler, ova serija prati jednu vjernicu i jednog nevjernika u njihovoj istrazi validnosti i postojanja paranormalnog. Konkretno se bazira na sile tame, kroz kontrolisane eksperimente kao što su prizivanje demona, seanse i rituali sa pločom koja govori. Pitanje je da li će uz pomoć vodećih figura u paranormalnim, skeptičnim i akademskim krugovima uspjeti da ostvare kontakt sa drugom stranom…

Utorak, CineStar TV, 2:22 u 19.10 (pozicija kanala 305)

Život Dylana Bransona se mijenja iz korijena kada se znakovi zlokobnih događaja ponavljaju svakoga dana ugrožavajući bezbjednost i život žene koju voli. On mora da razbije moć prošlosti i preuzme kontrolu nad događajem koji ga misteriozno privlači u Grand Central Station, svakog dana u 2:22 časa.

Četvrtak, TV 1000, Nebraska u 21.00 (pozicija kanala 322)

Nakon što primi pismo od Lutrije, mrzovoljni otac (Bruce Dern) misli da se obogatio te nagovori sina (Will Forte) da pođe s njim na put kroz srce Amerika da pokupi svoje bogatstvo. Snimljena crno-bijelim stilom u četiri američke države, „Nebraska“ je priča o porodičnom životu u srcu Amerike.

Subota, HBO, Kostim za Nicholasa u 18.35 (pozicija kanala 350)

Nicholas je 10-ogodišnjak s Downovim sindromom. Svake godine, za proslavu rođendana, majka mu napravi kostim. Bio je majmun, hrabri gusar, divovski zmaj… NKada njegova majka premine, Nicholas počinje živjeti sa svojom dragom bakom Mijom, djedom Thomasom i rođakom Davidom, koji pati od noćnih mora. Dječak ima samo jedno sjećanje na svoju majku – stari kovčeg sa svim svojim čarobnim kostimima. S njima kreće u pustolovinu kako bi spasio svog rođaka od njegovih mora i, usput, cijelo kraljevstvo uronjeno u haos.

Nedjelja, National Geographic, Priča o Bogu: Kompilacije: Početak i kraj u 19.00 (pozicija kanala 401)

Ideje o tome odakle dolazimo i kamo odlazimo kada nam životi na Zemlji završe, najstarije su priče. To su riječi i sjećanja koja su osnov naše civilizacije. Ispitajmo ih na putovanju po svetim mjestima s Morganom Freemanom.