Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 210

pp

Pregledali smo sedmični program za vas, u posljednjim decembarskim i prvim januarskim danima, koji je prilagođen prazničnom i novogodišnjem raspoloženju.

Iz ovosedmičnog programa za vas odabrali smo uzbudljivu seriju, interesantan dokumentarac, zanimljive filmove i jedan tradicionalan novogodišnji koncert.

Ponedjeljak: RTRS plus u 22.30 – serija „Medijum“ (pozicija kanala 011)

Medijum je američka dramska TV serija koja opisuje život i rad Allison DuBois, parapsihološkog medija koji radi kao istraživač u kancelariji javnog tužioca.  Serija se bazira na iskustvima samozvanog duhovnog medija Allison DuBois koja tvrdi da je sarađivala sa raznim policijskim službama širom SAD u rješavanju kriminalističkih slučajeva. U seriji koja stiže iz radionice Glena Gordona Karona, izvršnog producenta, autora i reditelja koji je osvojio nekoliko nagrada Emi, dok lik Alison glumi Patriša Arket. Zanimljivo je i da je prava Alison Duboa sarađivala na seriji kao savjetnica.

Utorak: HRT 1 22:56 – dokumentarna serija „Najljepše evropske planinarske staze” (pozicija kanala 025)

Serija pruža zabavan i prekrasan uvid u evropske krajolike, zaštitne znakove određenih područja. Uz obalnu stazu u engleskom Cornwallu nižu se hridi, uvale, ribarska sela. Bradley Mayhew pješači najljepšim dijelom gradića umjetnika St. Ivesa, preko Land's Enda, do lučkoga grada Plymoutha. Obalni je put nastao od staza pljačkaša brodskih olupina, a obala je nekad bila na lošem glasu. Bezbroj potopljenih brodova leži na morskom dnu pred njom. Punih sedamdeset godina to je područje propadalo., a danas je rekonstruisano, sa džunglom i baštama. Zahvaljujući Golfskoj struji, tu uspijevaju čak tropske biljke.

Srijeda: HBO u 16:30 – film „Početi ponovo” (pozicija kanala 701)

Početi ponovo je dirljiva komedija o tome šta se desi kad se sretnu dvije izgubljene duše i zajedno počnu da prave muziku. Greta (Kira Najtli) i njen dugogodišnji dečko Dejv (Adam Levin) su ljubav sa koledža. Oni zajedno pišu pjesme i odlaze u Njujork, gdje Dejv potpisuje ugovor sa velikom diskografskom kućom. On ne uspijeva da se odupre izazovima novostečene slave, a izgubljena i povrijeđena Greta ostaje sama. Njen život kreće nabolje kada Den (Mark Rafalo), propali muzički producent, slučajno vidi njen nastup u Ist Vilidžu i odmah ga očara njen talenat. Iz ovog slučajnog susreta razvije se očaravajući vid kreativne saradnje čiji je rezultat album koji oslikava ljeto u Njujorku.

Petak: RTS 2 u 11:15 – Novogodišnji koncert Bečke filharmonije (pozicija kanala 022)

Ove godine orkestrom Bečke filharmonije diriguje Maris Jansons, a na programu su djela muzičke dinastije Štraus, kao i kompozicije Štolca, Cirera, Valdtojfela i Helmesbergera. Pored filharmoničara nastupiće i solisti Bečkog državnog baleta i Hor Bečkih dječaka. Urednik prenosa i komentator je Silvana Grujić.

Subota: Cinemax u 20.00 – film „Parada ponosa” (pozicija kanala 703)

Parada ponosa je inspirativna komedija zasnovana na nevjerovatnim istinitim događajima. Ljeto je 1984. – na vlasti je Margaret Tačer, a Nacionalni sindikat rudara je u štrajku. Na maršu Parade ponosa u Londonu, grupa gej i lezbejskih aktivista odlučuje da prikupi novac za pomoć porodicama rudara koji štrajkuju. Međutim, postoji problem. Sindikat je sramota da prihvati njihovu pomoć. Svejedno, aktivisti ne posustaju i odlučuju da zanemare sindikat i odu direktno kod rudara. Oni iznajme minibus i upute se u malo rudarsko selo u unutrašnjosti Velsa da lično uruče donaciju rudarima. I tako počinje neobična priča o tome kako su se dvije potpuno različite zajednice udružile radi zajedničkog cilja.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba