Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 78

westworld-serija

Tokom ove sedmice u bogatoj ponudi kanala Open IPTV-ja možete pronaći veliki broj filmova, serija i dokumentaraca, a za vas smo izdvojili nekoliko za koje smatramo da ih nipošto ne smijete propustiti.

Ponedjeljak – HBO – 20:00 – serija „Westworld“ (pozicija kanala 701)

Inspirisana filmom iz 1973. godine o parku koji naseljavaju bića iz budućnosti, serija Westworld daje potpuno novu dimenziju uzbuđenju i drami. Sjajnu glumačku ekipu predvodi Anthony Hopkins, a pored njega tu se još nalaze Evan Rachel Wood, Ed Harris, James Marsden, Jeffrey Wright i Thandie Newton. Radnja se dešava u tematskom parku gdje dio bića odstupa od scenarija koji su pažljivo pripremljeni za njih. Serija se bavi pitanjima ko smo mi ustvari, koja je naša svrha postojanja i odakle potičemo. Na kraju, tu je i pitanje da li smo sposobni da podnesemo odgovore. „Jurski park“, „Vitez tame“, „Odstrel“, „Izgubljeni“, „Zvjezdane staze“ i „Ratovi zvijezda“ samo su neke od referenci koje stoje u biografijama ekipe iza ove serije.

Utorak – HRT2 – 20:00 – film „Lovac na jelene“ (pozicija kanala 026)

Film „Lovac na jelene“ osvojio je pet Oskara, od ukupno devet za koje je bio nominovan. Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep i George Dzundza ekipa su koja garantuje uživanje u ovom filmskom ostvarenju. Radnja prati trojicu Amerikanaca ruskog porijekla koji postaju vojnici u Vijetnamu. Igrom slučaja svadba jednog od njih postaje oproštajna zabava za momke koji će se uskoro naći u kampu za ratne zarobljenike.

Četvrtak – HBO – 21:45 – dokumentarac „Pod paljbom: Neispričana priča o razvodniku Tonyju Vaccaru“ (pozicija kanala 701)

Kako bi napravio jedan od najobuhvatnijih i najupečetljivih prikaza Drugog svjetskog rata, pješak Tony Vaccar na ratište je krijumčario kameru i koristio svaki trenutak da zabilježi scene oko sebe. U vojsku SAD se prijavio sa samo 21 godinu života, da bi tokom naredna 272 dana branio prve linije na ratištu, ali i snimio oko 8.000 fotografija koje su svojevrsna svjedočanstva grozota rata. Uspio je preživjeti i nakon rata postati komercijalni fotograf za različite magazine, dok je ratne snimke čuvao zaključane. Tek sredinom 90-ih godina prošlog vijeka njegovi radovi iz rata prvi put su ugledali svjetlo dana i predstavljeni javnosti.

drzavni-neprijatelj-film2

Subota – RTL – 22:30 – film „Državni neprijatelj“ (pozicija kanala 028)

Jako zanimljiv triler sa još zanimljivijim tehnikama snimanja! Baveći se temom gubitka privatnosti zbog tehnološkog napretka, režiser Tony Scott sarađuje sa producentom Jerryjem Bruckheimerom, a pri tome angažuje glumce kao što je Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight… Agencija za nacionalnu sigurnost zagovara novi zakon koji bi omogućio prisluškivanje i nadgledanje osoba bez prethodne dozvole. U svemu tome im smeta kongresman, te naručuju njegovo ubistvo. Sasvim slučajno sve snimi jedan prolaznik koji odluči da se riješi dokaza…

Nedjelja – RTS 1 – 20:05 – serija „Ubice mog oca“ (pozicija kanala 021)

Smještena u sadašnji Beograd, serija prati inspektora Aleksandra Jakovljevića (Vuk Kostić) i njegov rad na prvom velikom slučaju. Istražujući ubistvo kćerke jedinice građevinskog preduzimača, tragovi ga vode na nekoliko različitih strana, a Jakovljević se i privatno suočava sa velikom emotivnom dilemom. On se iznenada nalazi između svoje djevojke, javne tužiteljice (Katarina Radivojević) i mlade stažistkinje (Nina Janković) u koju je zaljubljen. Tragajući za ubicom nesrećne djevojke, saznaje da je cijeli slučaj na tajanstven način povezan sa smrću njegovog oca, nekadašnjeg inspektora.