Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 61

disconnect-movie

Posljednje dane novembra mjeseca planirate provesti u toplini svoga doma sa najdražima? U tom slučaju vam donosimo izdvojene sadržaje iz bogate ponude Open IPTV-ja koji će vam uljepšati prve dane nadolazeće zime. 

Ponedjeljak – RTS2 – 18:50 – Serijal “Mjera za muziku” (pozicija kanala 022)

Početak sedmice je najbolje završiti kvalitetnim muzičkim sadržajima, a upravo takvi su analizirani u ovom popularnom serijalu. Imaćete priliku da pogledate jedan od rijetkih intervjua sa Džefom Milsom u kojem otkriva potencijale simfonijskog orkestra u žanru tehno muzike. Saznaćete i o specifičnosti nterdisciplinarnog pristupa u knjigama o muzici, u kojima se objašnjavaja savremen doživljaj i analiza muzike. Tijana Lukić, urednica emisije, je i ovaj put pripremila jedinstven kulturni sadržaj koji ljubitelje dobrog zvuka neće ostaviti ravnodušnima. 

Utorak – HBO – 22:35 – film „Disconnect“ (pozicija kanala 701)

Ovaj filmski sadržaj vas gotovo sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Glavni junak ovog ostvarenja je advokat radoholičar koji je konstantno vezan za svoj mobilni telefon, prilikom čega jako malo vremena posvećuje svojoj porodici. Radnja uporedo prati i par koji previše vremena provodi na internetu kao načinu bijega iz monotoije koja je obojila njihove živote. Namrgođeni bivši policajac koji se bori sa nestašlucima svojeglavog sina, ambiciozni novinar koji pokušava da napravi senzacionalističku priču o tinejdžerki koja se pojavljuje na web stranici za odrasle, samo su neki od likova sa čijim životnim pričama ćete se upoznati, a koji imaju mnogo toga zajedničkog, kako između sebe, tako i sa prosječnim gledaocem. koje su posljedice moderne tehnologije i kako utiču na svakog pojedinaca, pa i društvo, sveukupno. 

Srijeda – Discovery Channel – 19:30 – Serija “How it’s made” (pozicija kanala 408)

Svjedočimo pojavi predmeta i alatki od koristi za svakodnevnu upotrebu, a sve više njih je još uvijek u testnoj fazi. U ovoj epizodi poznate, istraživačke serije, saznaćete kako se proizvode daske za surfere, naljepnice, sendvič-keksi i betonski krovni crijepovi. Očekuju vas preporuke korisne za svakoga. 

Četvrtak – Pink Premium – 18:00 – film „Slomljeno cvijeće“ (pozicija kanala 325)

Ukoliko baš u četvrtak budete raspoloženi za dobru komediju i kvalitetnu dozu smijeha, ovaj film je gotovo siguran izbor za vas. Čuveni Bill Murray tumači Dona Johnstona koga je ostavila još jedna djevojka, te shvata da mu je suđeno da bude sam. Ipak, to mu je sasvim prihvatljivo jer su mu kauč i televizor omiljeni dio svakodnevice. Ipak, jednog dana prima pismo u kojem ga jedna od njegove četiri velike ljubavi iz prošlosti obavještava da ima sina starog devetnaest godina. Don, sa buketima cvijeća kreće u potragu za sinom i oprostom. Film “Slomljeno cvijeće“ je dobilo nagradu žirija festivala u Kanu.

Petak – HRT2 – 13.25 – serija „Mladi papa“ (pozicija kanala 026)

Radnu sedmicu zatvorite kvalitetnim filmskim sadržajem. Brandon Moore, glavni lik ovog ostvarenja, dobija priliku za napredovanje u poslu, ali pod uslovom da otputuje u drugi grad. Prima ga jedna od direktorica preduzeća, koja je mlada, lijepa i velikodušno mu nudi pomoć. Za početak, pod izgovorom da nema slobodne sobe ni u jednom hotelu, nudi mu da dvije sedmice provede u njenom stanu, koji će za to vrijeme biti prazan, jer ona ide na službeni put. Brandonova djevojka Jensyn najprije dobro podnosi odvojenost od dragoga, ali kada za vrijeme razgovora preko Skypea vidi da “cimerka” šeta po kući u donjem vešu, stvari postaju malo napetije. Brandon još uvijek ne shvata u kakvu je opasnu i poremećenu mrežu upao.