Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 102

kada je harry sreo sally

Vjerujete li da je prijateljstvo između muškarca i žene moguće? Ukoliko ste barem jednom u životu sami sebi postavili ovo pitanje onda u ponedjeljak 01. juna u 19:00 na programu Pink Romance nipošto nemojte propustiti odličan film „Kada je Harry sreo Sally“. U avionu od Chicaga do New Yorka Harry upoznaje Sally i tokom leta njih dvoje pričaju o svojim životima.  Oboje smatraju da muško – žensko prijateljstvo nije moguće. Kada stignu u New York svako odlazi svojim putem. Sudbina ih ponovo spaja nakon nekoliko godina kada se opet nađu u istom avionu i u razgovoru Harry otkriva Sally da se oženio. Do trećeg susreta dolazi poslije nekoliko godina u jednoj knjižari. Harry je slomljen nakon razvoda i ubrzo on i Sally postaju najbolji prijatelji. Između njih dvoje se rađa ljubav, ali zbog straha da ne pokvare svoje prijateljstvo ni Sally ni Harry ništa ne govore jedno drugome. Režiju za ovaj film potpisuje Rob Reiner, a u glavnim ulogama se pojavljuju Meg Ryan kao Sally i Billy Crystal kao Harry.

U utorak 02. juna na programu HRT1 u 23:19 pogledajte petu epizodu dokumentarne serije „U potrazi za Shakespearom“. Jeremy Irons je poznat po ulozi Henrika IV u novim ekranizacijama BBC – a i upravo kroz taj lik i Henrika V on će vam približiti svu ljepotu Shakespearovih drama. Vidjećete kako je bilo na snimanju prizora novih TV adaptacija ovih komada, a saznaćete i kojim se to izvorima služio sam Shakespeare kako bi sastavio neke od svojih najpoznatijih govora.

Ko kaže da fizika nije zabavna? Čitav svijet u seriji „Teorija velikog praska“ se vrti oko te nauke. U srijedu 03. juna na programu RTL2 u 21:50 pogledajte treću epizodu prve sezone ove humoristične serije. Leonardu je srce slomljeno kada vidi Penny kako ljubi drugog muškarca. Zbog svega toga on pada u depresiju. Sheldon predlaže Leonardu da izađe s nekom drugom djevojkom. Leonard se odlučuje da pita svoju radnu kolegicu Leslie da li bi htjela izaći s njim. Nakon što ona pristane, počinju pripreme za sastanak.

Ljubitelje kostimiranih drama u četvrtak u 20:00 očekuje prava poslatica na programu Pink Premium – film „Sajam taštine“. Becky Sharp je kćerka siromašnih engleskih umjetnika koja još u ranom djetinjstvu ostaje bez oba roditelja. Pošto je od malih nogu sanjala o glamuroznom životu, Becky nakon završene škole pokušava da se probije u visoko društvo. Na tom putu je prati njena najbolja prijateljica Amelia. Beckyn životni moto je da cilj opravdava sva sredstva i zbog toga se ona ne ustručava da u ostvarivanju svog sna iskoristi sve vrline koje posjeduje. Scenario potpisuju Julian Fellowes, Mark Skeet i Matthew Faulk, a rediteljsku palicu je u ruke uzela Mira Nair. U ulozi Becky Sharp se pojavljuje Reese Witherspoon, a pored nje u filmu glume još i Gabriel Byrne, Romola Garai, James Purefoy i mnogi drugi.

Ove subote na programu Alternativne televizije u 16:30 možete pogledati pedeseto izdanje emisije „m:agazin“. Za ovaj maleni jubilej pripremili smo vam mnogo zanimljivih priča iz svijeta nauke i tehnologije. Ukoliko imate problema sa vidom saznaćete kako možete pregledati oči u toplini svoga doma, te kako su popularni selfiji promijenili fotografski biznis. U rubrici „Budućnost pred vratima“ predstavićemo vam NASA – in auto za savršeno parkiranje. Ako vam je dosadilo da kupite mrvice sa poda, onda će vam sigurno biti zanimljiva priča o Bruni, pametnoj kanti za smeće. Boje mobilnih telefona ovog puta brani HTC M9. Vidjećete kako je bilo na polumaratonu u Banjaluci, te kako izgleda i šta sve može Iron man narukvica. Pažljivo slušajte sve priče kroz koje vas vode Brankica Stojanović i Jelena Babić i imaćete priliku da osvojite vrijednu nagradu. Sve svoje želje i prijedloge vezane za emisiju „m:agazin“ šaljite na adresu magazin@mtel.ba .