Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 79

santa-maria-della-salute

Kao što ste i navikli do sada, ponedjeljkom vam donosimo kratak pregled sedmičnog programa i izdvajamo nekoliko zanimljivih sadržaja, za koje smatramo da su vrijedni vaše pažnje. Potrudili smo se da odaberemo serije, dokumentarce, filmove i emisije u kojima možete uživati ove sedmice. Naravno, ne propustite da pogledate i ostale sadržaje koji vam se nude u Open paketima. 

Ponedjeljak – Cinemax 2 – 18:50 – film “Šaman” (pozicija kanala 705)

Radnja filma prati šamana iz Jakutska i violinistu iz Moskve, koji su pobjegli iz sibirskog radnog logora. Prilikom bijega šaman je ranjen i na samrti violinisti predaje amajliju koja će ga štititi na njegovom putu, čime je postao njegov anđeo čuvar. Film je sniman u sibirskoj divljini i prikazuje preživljavanje mladića rođenog u velegradu. 

Utorak – BHT 1 – 13:30 – emisija “BH gastro kutak” (pozicija kanala 005)

Cilj ove kulinarske emisije jeste promocija domaće, tradicionalne kuhinje, ali i poljoprivrede i proizvođača prehrambenih proizvoda. Kuhar Midbat Prcić i voditeljka Ermina Nišić-Kurevija redovno ugošćavaju javne ličnosti, koje sa gledaocima dijele svoje male, kulinarske tajne.

Srijeda – HRT 2 – 16:41 – dokumentarna serija “Veličanstvena priroda: Zemlja krajnosti Etiopija” (pozicija kanala 026)

U ovom dijelu Afrike temperature dostižu čak 55 stepeni, dok se na visinama nalaze veličanstvena jezera i vodopadi. Tlo spanjeno od vreline i predivni vodeni predjeli samo su neke od krajnosti kojima obiluje Etiopija. Za raznolik reljef pobrinuli su se vuklani i ostale prirodne sile, koje su aktivne i danas. 

Petak – HBO 2 – 17:05 – film “Krađa identiteta” (pozicija kanala 702)

Kako bi spriječio kolaps svog života i izvukao iz nevolja koje su ga snašle, Sandy Patterson (Jason Bateman) mora pronaći Diane (Melissa McCarthy), ženu koja je ukrala njegov identitet i koristeći njegove kreditne kartice finansira svoj raskošni život. Kroz lik glavnog junaka savršeno ćete upoznati sve muke koje sa sobom nosi uklanjanje ljage sa svog imena. Iako je tema prilično ozbiljna, film važi za odličnu komediju koja će vam držati pažnju sve do posljednjeg trenutka.

Subota – RTS 1 – 20:00 – serija “Santa Maria della Salute” (pozicija kanala 021)

Ova igrana serija prati život i rad Laze Kostića, jednog od najpoznatijih pisaca ovih prostora. Čini je 11 epizoda, čija je premijera u subotu, 11. marta na RTS 1. Glumačku ekipu čini više od 50 glumaca, koje predvode Vojin Ćetković i Tamara Aleksić, tumačeći uloge Laze Kostića i njegove supruge Lenke Dunđerski. Pored njih, u seriji se pojavljuju Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Sloboda Mićalović, Nataša Ninković, Dejan Lutkić… Scenario i režiju potpisuje Zdravko Šotra. 

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba.