Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 283

andrija-i-andjelka

Ponedjeljak je dan kad za vas izdvajamo najzanimljivije iz programskog sadržaja, a ova sedmica obiluje različitim emisijama, filmovima, serijama kao i sportskim programom. Na vama je da se udobno smjestite ispred svojih televizijskih prijemnika i uživate u Open punudi.  

Ponedjeljak – AJB – 17:30 – dokumentarna emisija „Borba za Nil“ (pozicija kanala 031)

Nil kao jedna od najdužih rijeka na svijetu krije mnoge tajne, ali i oduševljava svojom moći. Baš zato, Egipat se vijekovima borio da bude njegov gospodar. Zemlje pozicionirane nizvodno od Nila žele da prekinu tu dominaciju i sebi omoguće veći dio rijeke.

Srijeda – ATV – 13:00 – serija „Andrija i Anđelka“ (pozicija kanala 003 )

Kada je krajem 2015. godine emitovana prva epizoda ove serije, pridobila je sve simpatije televizijskih gledalaca. Simpatični glumački dvojac po kojem je serija i dobila ime, izazvaće smijeh kroz cijelih 24 minuta trajanja epizode. Ovaj par u srednjim tridesetim, tipičan su primjer onog što se događa kad muškarac i žena žive zajedno. Iako su godinama u vezi i iskreno se vole, jedno drugom često idu na živce, bilo da su u spavaćoj sobi, trgovini ili na večeri sa prijateljima.

Petak – HRT 1 – 20:04 – muzički program „Dodjela muzičke nagrade Porin 2017“ (Pozicija kanala 025)

Iz Spaladium arene u Splitu, HRT prenosi 24. dodjelu nagrada Porin. Ove godine, Porin se dodjeljuje u 33 kategorije, a u direktnom prenosu će se pratiti u 10 kategorija. Za sada su poznati dobitnici nagrade za životno djelo, a to su kompozitor, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent i kompozitor akademik Zoran Juranić, te Lučica, jedna od najstarijih klapa.

Subota – RTS 1 – 20:05 – emisija „Kvadratura kruga“ (pozicija kanala 021)

U matematici, najveća zagonetka je kvadratura kruga. U životu, to je čovek. Emisija se bavi ljudima koji su ostavili trag kroz svoj rad, a među njima su stvaraoci, inovatori, kreativci, talentovani i neobični pojedinci sa svojim sudbinama. Urednik emisije Branko Stanković autor je 18 dokumentarnih filmova i dvije drame koje su ekranizovane na RTS-u, kao i mnoštva dokumentarnih emisija, koje su kao i filmovi, nagrađivane na domaćim i međunarodnim festivalima.

Nedjelja – National Geographic – 19:00 – dokumentarna film „Otkriće Atlantide“ (pozicija kanala 401)

Jamesa Camerona predstavlja detektivski triler „Otkriće Atlantide“, koji koristi arheološke iskopine, satelitske snimke, drevne rukopise i podvodna istraživanja te tako pokušava dešifrovati umjetnine i potaknuti buduća istraživanja.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba.