Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 106

bj

I ove sedmice vas donosimo izdvojeni sedmični TV program, koje možete pratiti u sklopu Open m:tel IPTV sadržaja. Emisije, filmovi, dokumentarci i serije na dohvat su ruke u prvoj proljetnoj sedmici. Vaše je samo da se  udobno smjestite ispred malih ekrana i uživate u Open punudi. 

Ponedjeljak – BHT – 20.50h – predstava „Glumac… je glumac… je glumac“ (pozicija kanala 005)

Monodrama koja je prevedena na nekoliko svjetskih jezika i igrana u više od 20 zemalja. Prošlo je više od 30 godina od prvog izvođenja monodrame u Sarajevu, koju je Zijah napravio, kako sam kaže, “želeći da se obračuna sa sobom, s vremenom, a i s prostorom u kojem je živio”.

Utorak – OBN – 23.25h – serija „Dexter” (pozicija kanala 007)

Ova kriminalistična drama vodi nas duboko u mračni um serijskog ubice i prisiljava gledaoce da se bore s etičkom dilemom dok pokušavaju razlučiti dobro od lošeg. Novi nastaci „Dextera” nude odgovore mora li se pravda ponekad zadovoljiti zločinom koji zaslužuje najstrožu presudu i sudski progon. U slučaju Dexterovih aktivnosti presuda bi mogla biti u najmanju ruku šokantna.

Srijeda – RTS 1 – 21.10h – film „Dobrodošli u zamku” (pozicija kanala 021)

Bivši kriminalac Džejkob Sternvud prisiljen da se iz svog skrovišta na Islandu, vrati u London, kada se njegov sin uplete u pljačku koja krene po zlu. To daje posljednju priliku detektivu Maksu Levinskom da uhvati čovjeka kojeg pokušava da ulovi čitav život. Započinje njihov obračun, ali istovremeno otkrivaju i dublju zavjeru koju moraju zajednički riješiti kako bi preživjeli.

Četvrtak – HBO – 21.30h – dokumentarni film „Meru“ (pozicija kanala 701)

U igri sa velikim ulozima čiji je cilj penjanje na Himalaje, Šarks Fin na planini Meru je označen kao glavna nagrada. Trojica čuvenih američkih alpinista, Konrad Anker, Džimi Čin i Renan Ozturk došli su u Indiju 2008. godine da osvoje Meru. Planina je smještena na visini od 6.660 metara iznad svete rijeke Gang u sjevernoj Indiji, a njene brojne ćudljive prepreke čine je ujedno i najgorim košmarom i neodoljivim mjestom za penjanje za neke od najizdržljivijih svjetskih alpinista. U oktobru 2008. godine, čuveni alpinisti Konrad Anker, Džimi Čin i Renan Ozturk došli su u Indiju da bi osvojili Meru. Planirano sedmodnevno putovanje ubrzo se pretvorilo u 20-dnevnu odiseju na temperaturama ispod nule sa oskudnim porcijama hrane.

Petak – RTL – 22.15h – film „Pljačka banke” (pozicija kanala 028)

Sjajni britanski film pljačke, prema scenariju Dicka Clementa i Iana La Frenaisa te u režiji istaknutog Rogera Donaldsona („Cadillac Man“, „Cocktail“ s Tom Cruisom, „Dante's Peak“ ), snimljen je prema istinitom događaju, koji se odigrao 11. septembra 1971. kada su opljačkani depoziti u sefu Lloyds banke u Londonu. Ukradeni novac i ostale vrijednosti nikada nisu pronađeni. Navodno, priča nije otkrivena u vrijeme pljačke kako bi se zaštitio važan član britanske kraljevske porodice, a prema producentima, ovaj film je trebao ispričati pravu istinu. Fascinantno otkrivenje te odličan film, koji je doživio veliki uspjeh u bioskopima, kritičari su složno prihvatili i ocijenili ga vrsnim pa svakako zaslužuje gledanje.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba.