Written by

Pregledali smo sedmični progrm za vas

m:tel IPTV| Views: 117

Ponedjeljak, HRT 2, Istina u 21:00 (pozicija kanala 031)

Mjesecima uoči američkih predsjedničkih izbora koji su se održavali 20014. godine, Mary Mapes producentkinja informativne emisije 60 minuta i njena ekipa traže dokaze koji bi potvrdili da je George Bush imao povlastice dok je služio vojsku. U potrazi za informacijama Mapes i ekipa dolaze do osobe po imenu Bill Burkett koji tvrdi da ima materijalne dokaze koji potvrđuju da je Bush ipak imao povlastice.

Utorak, Pink Premium, Pod sumnjom u 20:00 (pozicija kanala 313)

Veoma ugledni advokat Henry Hearst otkriva tijelo silovane i ubijene djevojčice te slučaj prijavljuje policiji. Detektivi Benezet i Owens ga pozivaju u stanicu kako bi objasnio svoje svjedočenje. Tokom ispitivanja on se zapetlja u mreži sopstvenih kontradiktornosti zbog čega postaje osumnjičeni.

Četvrtak, Cinemax, Studio 54 u 20:00 (pozicija kanala 353)

Shean pronalazi posao u svijetu glamura i uzbuđenja popularnog kluba, Studio 54.  on pored izvora zarada ovdje pronalazi i sasvim novu porodicu, ljude s kojima se zbližava i sa kojima provodi puno vremena. U moru dobre zabave, bliceva foto-aparata i neprestane akcije dešava se ljubavni trougao i mnogo neostvarenih snova.

Petak, TV 1000, Komičari u 20:30 (pozicija kanala 301)

Ovo je priča o stand-up komediji u Los Angeles-u. George Simmons je stand-up komičar koji saznaje kako boluje od smrtonosne bolesti i da mu je preostalo nešto manje od godinu dana života. U klubu u kome nastupa upoznaje Ira-u, komičara koji je još uvijek u usponu i zapošljava ga kao asistenta. Oni postaju veoma bliski prijatelji kji si mešusobno pomažu. A kad George saznaje da je u remisiji počinje da shvata šta mu je to zaista važno u životu.

Nedjelja, HBO, Borg/McEnroe u 20:00 (pozicija kanala 350)

Borg, najbolji svjetski teniser je na putu da osvoji peti po redu Wimbledon 1980. godine, a sve što treba da uradi jeste pobijedi neumornog i veoma upornog McEnroea. Film priikazuje veiliki pritisak koji su obojica istrpili prije finalnog meča.Obijica su na neki način antiteza onom drugom i prisječaju se nekih bitnih trenutaka dok se pripremaju za taj veliki meč.