serija imperija

Written by

Premijera serije “Imperija” na FOX kanalu

m:tel IPTV| Views: 426

serija imperija

Ne propustite odličnu priču o porodici i borbi za moć u okviru hip-hop i R&B industrije

Serija “Imperija” startuje u petak, 23. januara premijerom na FOX kanalu u 22 časa. Dvanaest jednočasovnih epizoda pričaju nesvakidašnju priču o hip-hop imperiji vrijednoj milijardu dolara. Premijera za SAD je zabilježila nesvakidašnje rezultate – prvu epizodu gledalo je 13,1 miliona gledalaca i radi se o najboljoj FOX premijeri od 2012. godine.

Kada vlasnih moćne muzičke izdavačke kuće (Terens Hauard) sazna da pati od bolesti koja može da mu ugrozi život, primoran je da donese odluku o tome koji od njegova tri sina će naslijediti porodični posao: najstariji, koji je nevjerovatan biznismen, ali nema talenta za muziku; srednji sin koji je sjajan umjetnik, ali otac ne odobrava njegovu homoseksualnost; ili najmlađi sin koji je uglavnom posvećen djevojkama i žurkama, ali koji ima potencijala da postane odličan izvođač. U međuvremenu, njegova bivša žena izlazi iz zatvora i pojavljuje se kako bi tražila dio muzičkog carstva koji joj, kako vjeruje, pripada.

imperijaIako je smještena u svijet hip-hop industrije i začinjena zaraznim saundtrekom koji je ekskluzivno za ovu priliku producirao Timbaland, serija se ne fokusira toliko na rep i R&B kulturu, već prije na borbu oko moći i duboko ukorijenjene porodične konflikte.

Na čelu tima koji je kreirao “Imperiju” nalaze se Li Daniels i scenarista Deni Strong (dobitnik EMI nagrade) kao ko-producent. Li Daniels je autor i izvršni producent serije. Radi se o filmskom autoru koji je bio nominovan za Oskara i čiji rad karakterišu autentičnost i eksplicitnost. Svakim novim projektom gledaocima pruža jedinstveno i osvježavajuće iskustvo i uvid u dobro razrađene likove. Daniels je vjerovatno najviše poznat prema svom filmu “Precious” koji je ovjenčan Oskarom, a baziran je na romanu “Push by Sapphire”. “Precious” je bio nominovan za šest Oskara, a nagrađen je za najbolju sporednu žensku ulogu i za najbolji adaptirani scenario.

Glavne uloge u seriji “Imperija” igraju Terens Hauard (kao Lašs Lajon, glava muzičke imperije), Trai Bajers (Andre), Džusi Smolet (Džamal) i Brajšir Grej (Hakim) – kao njegova tri sina. Pravi začin glumačkoj ekipi je Taraži P. Henson, koja igra Lašsovu bivšu ženu Kuki, s kojom je na početku karijere prodavao drogu.

“Imperija” je dobila pozitivne ocjene od kritičara odmah nakon emitovanja prve epizode 7. januara u SAD. Hollywood Reporter komentariše da “Timbalandova muzička podloga čini “Imperiju” uvjerljivom i prepunom ljepljivih hitova”. TIME magazin kaže da muzika predstavlja “najbolji primjer dualiteta koji se provlači kroz seriju “Imperija”, kao autentičnost hip-hopa i glamur visoko-profilne melodrame. Originalne pjesme koje izvode likovi, a koje je napisao čuveni Timbaland, su sjajne i što je još važnije – uvjerljive su. Radi se o savršeno realnim primjerima hitova u okviru komercijalnih žanrova, od R&B balada, preko repa, do soula. “Imperiju” čeka veoma lijepa TV budućnost!”

Pratite “Imperiju” putem Open IPTV-a!