Preporuka nedjelje: Alcatel Idol 5

idol

Novi model kompanije Alcatel iz serije Idol – Alcatel Idol 5, predstavlja još jedan od pametnih telefona iz ove serije koji će oduševiti korisnike zbog najboljeg omjera cijene i kvaliteta.

Alcatel Idol 5 je elegantan telefon sa tankim metalnim kućištem od 7,5 mm, dizajniran tako da plijeni pažnju.

Osnovne karakteristike telefona su ekran LTPS IPS LCD od 5.2 inča, 3 GB RAM-a, 16 GB internet memorije proširive do 256 GB, Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 procesor, te kamere od 13 i 5 MP, a sve to pokreće Android 7.1 (Nougat). Ove specifikacije omogućiće korisnicima da bez problema koriste i najzahtjevnije aplikacije.

Idol 5 je prilagođen korisnicima koji vole društvene mreže i za njih je predviđena aplikacija App Cloner zahvaljujući kojoj mogu istovremeno koristiti više korisničkih naloga. Posebno zanimljivi su i filteri za fotografije a tu su i napredne funkcije kao što su video priče, timelaps efekt, te kolaži. Na ovaj način vaši profili na društvenim mrežama neće biti obični.

Tipka Now Key na bočnoj strani uređaja, omogućava korisnicima personalizaciju uređaja sa setom naredbi kako bi brzo i jednostavno pristupali omiljenim aplikacijama.

Ovaj uređaj u m:tel ponudi moguće je kupiti već za 1 KM uz tarife Moj Mix VIP, Moj Mix Premium, te Moj Mix Top uz ugovornu obavezu od 12 mjeseci. Detaljne karakteristike i cijene modela Alcatel Idol 5 možete pogledati na sljedećem linku.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se