Preporuka nedjelje: HTC U11

01

Najavljivan kao poseban, HTC U11 je telefon od kojeg se u startu mnogo očekivalo i koji je ta očekivanja i ispunio. Predstavljen je na dvadeseti rođendan kompanije HTC i preuzeo je počasno mjesto u ponudi ove poznate tajvanske kompanije.

Prva uočljiva karakteristika je poklopac telefona koji je Luiquid Surface dizajna, odnosno sjajne površine, izrađen od tečnog stakla. Minerali koji se nalaze unutar stakla, mijenjaju boju telefona pri njegovom naginjanju.

Kada bi se gledale samo njegove tehničke specifikacije, HTC U11 je jedan od najboljih u klasi smart telefona. HTC Sense korisnički interfejs, naprosto radi svjetlosnom brzinom jer ga gura najjači dostupan Qualcommov procesor, Snapdragon 835 ukombinovan sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Sa ovom konfiguracijom dobija se brz, bez zastoja rad sa aplikacijama, a HTC U11 je zaista jedan od najbžih i najmoćnih uređaja današnjice po pitanju perfomansi.

Displej telefona je 5,5 inča sa rezolucijom od 1440 x 2560 piksela, oštrinom od 534 piksela po inču. Quad HD rezoluciju pruža jasnu sliku živih boja u bilo kojim uslovima osvjetljenja. Tip ekrana je Super LCD 5 što čini bolji korisnički doživljaj, a potrošnja baterije je manja.

Još jedan od aduta HTC U11 telefona su kamere. Glavna UltraPixel kamera ima 12 MP tehnologiju automatskog fokusiranja te izuzetan sistem optičke i elektronske stabilizacije slike dok prednja kamera kombinuje visoku rezoluciju od 16MP i UltraPixel tehnologiju za vrhunske selfije i noću i danju.

Kada je zvuk u pitanju HTC U11 integrisanim BoomSound zvučnicima je poboljšan dizajn kako bi se dobio još kvalitetniji zvuk a u paketu sa telefonom dolaze HTC USonic slušalice koje omogućavaju suzbijanje buke sa mogućnošću prilagođavanja zvuka.

Sa HTC U11 dolaze tri digitalna asistenta: HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa koji korisnika mogu podsjetiti na zakazani sastanak, provjeriti vrijeme, predložiti restorane, odgovarati na jednostavnija pitanja čak i bez otključavanja ekrana itd.

Sve prethodno opisane karaktistike sasvim su dobar razlog za kupovinu ali HTC U11 dolazi sa još jednom osobinom o kojoj se najviše govori jer je u pitanju inovacija kod smart telefona. Ovaj uređaj ima Edge Sense tehnologiju koja omogućava korisniku da jednostavnim stiskanjem rubova telefona aktivira aplikacije po izboru ili izvrši neke radnje. Kraćim pritiskanjem može se, na primjer, brzo fotografisati a dužim uključiti uključiti asistenta ili upaliti svjetlo kao lampu. Tehnologija radi pri svim vremenskim uslovima uključujući i nošenje rukavica. Jačina stiskanja i pokretanje aplikacija se određuje u postavkama a Edge Sense se može i isključiti ukoliko korisnik to želi.

Dimenzije telefona su 154x76x7.9mm a težina 169g.

Ukoliko želite odličan telefon visokih perfomansi, koji cijenom konkuriše drugim uređajima u ovoj klasi, HTC U11 je izbor za vas. Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu m:tel webshop.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se