Written by

Preporuka nedjelje: Huawei Y5II

preporučujemo| Views: 113

huawei-y

 

Huawei Y5II je poboljšana verzija Huawei Y5 modela. U odnosu na prethodnu verziju ekran je sa 4,5 inča povećan na 5 inča, umjesto 5 MP kamera je sada 8 MP a kapacitet baterije je povećan na 2200 mAh.

Huawei Y5II dolazi sa plastičnom zaštitom koja izgleda kvalitetnije i bolje od drugih smart telefona ove cjenovne kategorije. Tipke za paljenje i kontrolu zvuka nalaze se na desnoj strani, a ulaz za slušalice i mikrofon su smješteni na gornjoj strani telefona. MicroUSB slot se nalazi na donjoj strani telefona.

Huawei je uključio i takozvane Easy key tipke koje služe za brzi pristup omiljenim aplikacijama, kameri, muzici ili porukama.

Plastična zaštita se može ukloniti što omogućava pristup za dva SIM card slota, Micro SD card slot i bateriji koja se može zamijeniti.

Huawei Y5II se oslanja na Quad-core 1.3 GHz processor sa ugrađenom 1 GB RAM memorijom i 8 GB prostora koji se može povećati sa MicroSD karticom.

Povećani displej dolazi sa rezolucijom od 720 x 1280 piksela što treba istaknuti.  Prednja kamera dolazi sa 2 MP a zadnja kamera od 8 MP omogućiće odlične fotografije posebno kada se slikaju napolju.

Ovaj model je nadogradanja prošlogodišnjeg, i takođe se svrstava u entry-level kategoriju smart telefona. Telefon je kvalitetne izrade, lijepog dizajna sa perfomansama koje se obično ne dobijaju u ovoj cjenovnoj kategoriji. Lak je za korištenje i dobar izbor za korisnike koji prvi put koriste smart telefon.

Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu webshop-a.