Written by

Preporuka nedjelje: iPhone 6S 32 GB

preporučujemo| Views: 240

iphone

Ove sedmice vam preporučujemo Apple iPhone 6S koji sa sobom donosi unapređenu verziju revolucionarnog dizajna i niz inovacija koje možda nisu vidljive na prvi pogled.

Kućište je napravljeno od nove legure aluminija serije 7000, kakva se inače koristi u avio industriji, a korišteno je najsnažnije i najotpornije staklo ikad upotrebljeno na nekom pametnom telefonu.

Apple iPhone 6S pokreće jedan od najnaprednijih čipova Apple A9, koji postiže performanse kakve su dosad imali samo stoni računari. Telefon krasi 3D Touch (Multi‑Touch) ekran nove generacije koji na jedan pritisak može otvoriti cijeli niz novih mogućnosti i Touch ID senzor za identifikaciju otiska prsta koji otključavanje telefona čini još jednostavnijim i sigurnijim. Telefon posjeduje 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a napaja ga Li-Ion baterija od 1715 mAh.

Ovaj 4.7 inčni telefon posjeduje jednu od najpopularnijih kamera na pametnim telefonima 12 MP iSight kameru za pravljenje oštih i detaljnih fotografija, ali i za snimanje fantastičnih video zapisa rezolucije od 1080p@30fps. Naravno tu je i selfi FaceTime HD kamera od 5MP za savršene selfije, ali i neobična inovacija zvana Live Photos koja snima trenutke neposredno prije i nakon fotografije koja se potom jednim dodirom pretvara u živu uspomenu.

iPhone 6S od 32 GB možete kupiti uz jedan od MojMix tarifnih modela ili Open Quadro pakete uz ugovor od 12 ili 24 mjeseca, a sve cijene potražite na m:tel Webshopu ili najbližem prodajnom mjestu.