Written by

Preporuka nedjelje: iPhone 8 64 GB

preporučujemo| Views: 105

ajfon

U odnosu na prethodni model, prva osobina koja se primjećuje kod iPhone 8 telefona je stakleno kućište koje dolazi sa epitetom najčvršćeg do sada. Kvaliteta izrade je vrhunska, telefon odlično prijanja u ruci, stakleno kućište doprinosi elegantnom dizajnu ali i omogućava bežično punjenje.

Jedna od najvažnijih karakteristika ovog modela je da se u njemu nalazi trenutno najbolji Apple procesor koji se zove A11 Bionic. Radi se o procesoru koji je ugrađen i u iPhone X, sastoji se od šest jezgara i toliko je brz i napredan da bi samo to mogao biti dovoljan razlog izbora iPhone 8 uređaja.

Osim toga, iPhone 8 ima unaprijeđenu kameru s većim i bržim senzorom, novim filterom boja, dubljim pikselima i optičkom stabilizacijom slike za još bolje fotografije i video snimke. Kamera može snimati 4K video u 60 fps  i FullHD video u 240 fps i po tome je skoro bez konkurencije.

Novost je i True Tone tehnologija uz koju će prikaz na ekranu izgledati bolje nego ikad. Ova tehnologija vrši automatsko prilagođavanje balansa bijele boje osvjetljenju, te omogućava bolji prikaz u svim okruženjima.

iPhone 8 ima IP67 certifikat što znači da je potpuno otporan na prašinu, te otporan na uranjanje do 1 metar dubine, do pola sata u slatkoj vodi. Takođe, treba istaknuti da ovaj model daje podršku za brzo punjenje baterije.

iPhone 8 dolazi sa 2 GB RAM i 64 GB interne memorije, glavna kamera je 12 MP a sekundarna 7 MP. Veličina ekrana je 4,7 inča.

Za više informacija o ponudi ovog telefona posjetite vama najbliže m:tel prodajno mjesto, pozovite 0800 50 000 ili ga direktno kupite na adresi www.mtel.ba.