Written by

Preporuka nedjelje: LG Q6

preporučujemo| Views: 383

lg-q6

Ukoliko ste upoznati sa proizvodima kompanije LG onda vjerovatno znate da je najpoznatiji predstavnik LG smart telefona sa velikim ekranom LG G6. Odnedavno je na tržištu i njegova mini verzija LG Q6 koja je cjenovno povoljnija ali je takođe zadržala dizajn i prepoznatljive karakteristike LG G6 telefona.

Jedan od glavnih aduta LG Q6 telefona je FullVision ekran, tj. visoki odnos slike 18:9 što je ista tehnologija kao i kod LG G6 uređaja. Ekran od 5,5 inča ima elegantno zakrivljene uglove a slika se prostire skoro do samih ivica. Značajno je olakšana upotreba telefona, posebno kada se koristi sa jednom rukom. Treba istaći da je u ovoj cjenovnoj kategoriji teško naći još neki telefon koji ima ovakav odnos veličina ekrana i samog uređaja.

Dizajn telefona je sličan LG G6 telefonu a razlika je u izradi kućišta koje je kombinacija metala i plastike. Metalni dio je korišten za izradu okvira a plastika za ostatak. Dimenzije uređaja su 142,5 x 69,3 x 8,1 milimetar, a težina 149 grama.

Zadnja kamera je 13 MP a prednja 5 MP. Reprodukcija boja na fotografijama je dobrog kvaliteta i detalji se jasno uočavaju dok je brzina slikanja nešto manja u odnosu na LG G6. Opcija skeniranja prsta je zamijenjena tehnologijom za prepoznavanje lica.

LG Q6 pokreće Snapdragon 435 i Octa-core 1.4 GHz Cortex-A53 procesor, ima 3 GB RAM i 16 GB interne memorije sa baterijom kapaciteta 3000 mAh.

Softversku stranu uređaja čini Android 7.1.1 (Nougat) sa interfejsom LG UX 6.0 što je isto kao i kod LG G6.

LG Q6, novi model telefona kompanije LG, je lijep i diskretan telefon i predviđen je da bude konkurentan u segmentu tržišta srednje klase.. Ukoliko volite ekrane koji se široko prostiru a ne želite potrošiti više novca za skuplje verzije, onda je LG Q6 telefon za vas.

Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu m:tel webshop.