Written by

Preporuka nedjelje: Samsung Galaxy A5 (2017)

preporučujemo| Views: 378

samsung-galaxy-a5

Ove sedmice nastavljamo sa predstavljanjem još jednog modela iz nove serije Samsung Galaxy za 2017. godinu. Riječ je o Galaxy A5 (2017), izuzetno elegantnom i modernom telefonu koji svojim izgledom podsjeća na flegšip model Galaxy S7. Telefon pored vrhunskog dizajna, ima odlične tehničke mogućnosti, što ga čini pravim izborom za svakodnevnog saputnika.    

Galaxy A5 (2017) posjeduje Super AMOLED ekran od 5,2 inča ili 13,22 cm, rezolucije 1920×1080 (FHD) sa 16 M boja, dok se u kućištu nalazi 1.9 GHz Octa Core procesor koji će moći da zadovolji sve korisnike, pa čak i zahtjevnije gejmere. Takođe, tu je 3 GB RAM i 32 GB interne memorije sa mogućnošću proširenja memorije do 256 GB MicroSD karticom, što vam pruža mogućnost da pohranite još više omiljenog multimedijalnog sadržaja. Vrhunskim telefonom ga čini i Li-Ion 3000 mAh baterija sa opcijom brzog punjenja, a pokreće ga sad već standardni operativni sistem Android v6.0.1 (Marshmallow).

Glavna i selfie kamera dolaze sa 16 MP rezolucije i objektivom (f/1.9), optičkom stabilizacijom, autofokusom, brojnim naprednim opcijama, a u stanju je da snima video u 1080p rezoluciji. Slikanje selfija pruža pravo uživanje jer kamera ima ugrađen LED blic, što u praksi znači da će fotografije napravljene u uslovima slabijeg osvjetljenja biti mnogo jasnije. Zatim, kamera ima i jednostavniji korisnički interfejs (UX), koji vlasnicima A5 telefona omogućava da prilagode razne efekte i filtere na fotografijama. Novost su i posebni programi rada, poput „Food“ moda koji je prilagođen slikanju hrane i korisnicima nudi opciju da poboljšaju boje i kontrast fotografija.

Galaxy A5 (2017) dolazi sa IP68 sertifikatom što garantuje odličnu zaštitu od vode i prašine. Unaprijeđen je sa opcijom skener otiska prsta što pruža dodatnu sigurnost pristupu informacijama na telefonu, a zahvaljujući stalno aktivnom ekranu (Always on) pruža mogućnost da vidite osnovne informacije (sat, kalendar) bez potrebe da budite telefon.

Uređaj je dostupan na našim prodajnim mjestima, a više o cijenama i ostalim karakteristikama pogledajte na m:tel webshopu.