Preporuka nedjelje: Samsung Galaxy Note8

note

Samsung Galaxy Note8 nije običan telefon. Zapravo, Note8 nije samo telefon već uređaj koji pomjera granice, postavlja nove standarde i pretenduje da bude ovogodišnji šampion smart telefona. Ovaj model je trenutno u centru pažnje svim ljubiteljima savremene tehnologije, ima sve što jedan telefon u današnje vrijeme može da ima a namijenjen je korisnicima koji žele više i bolje, kojima tehnologija igra važnu ulogu u životu.

Već na prvi pogled, Note 8 se izdvaja predivnim dizajnom na kojem se posebno ističe ekran kojeg proizvođač reklamira kao “beskrajan”. Ogromni ekran veličine 6,3 inča i zaobljenih ivica, po karakteristikama jedan od najboljih u svijetu, omogućava više prostora za gledanje omiljenih filmova ili iščitavanje velikih dokumenta sa manje skrolovanja. Sa ovom veličinom ekrana, korisnik može podijeliti ekran na dva dijela i po želji upariti aplikacije koje najviše koristi, na primjer, gledati Youtube i pisati poruku.

Note 8 je otporan na vodu i prašinu, dolazi sa snažnim performansama koje pokreće 6 GB radne memorije i novi procesor izrađen u 10 nm tehnologiji. Note8 nudi i proširenje kapaciteta memorije karticom do 256 GB. Kapacitet baterije je 3300 mAh a punjenje je brzo i bežično.

Galaxy Note8 ima najsavršenije kamere do sada, ima dvije 12 MP kamere na pozadini telefona s optičkom stabilizacijom slike i prednju kameru od 8 MP. Dual kamere omogućavaju još jednu novinu – Live Focus, kojom se poboljšava umjetnički doživljaj fotografije. Live Focus omogućava isticanje slikanog predmeta ili osobe zamagljivanjem pozadine, takozvani bokeh efekat, koji se može podešavati i nakon fotografisanja, određivanjem nivoa oštrine pozadine. Detalji na slikama su savršeni a kvalitet fotografija je visok za sve vremenske uslove i vrste osvjetljenja.

Samsung Galaxy Note8 ima olovku S Pen, još jednu posebnost serije Note. Sa ovim modelom, S Pen dolazi sa poboljšanim vrhom, boljom osjetljivošću na pritisak i takvim karakteristikama da i korisnici nenavikli na upotrebu olovke brzo uvide sve prednosti i pogodnosti njene upotrebe. Korišćenjem ekrana kao notesa, olovkom se lako mogu hvatati bilješke čak i kada je telefon zaključan.
Otključavanje telefona je moguće izborom neke od biometrijskih autorizacija, tj. skeniranjem lica, skeniranjem zjenice oka ili najsigurnijim načinom, skeniranjem otiska prsta. Sa Android Pay ili Samsung Pay aplikacijama omogućeno je beskontaktno plaćanje.

Telefon ima podršku za Samsung DeX, dodatnu baznu stanicu koja uređaj pretvara u desktop računar. Kada se uz to dodaju monitor, tastatura i miš, telefon postaje pravi PC Android računar.
Šta god da se radi na Note 8 sve se odvija brzo, bez zastoja i izuzetno fluidno. Telefon omogućuje personalizaciju uređaja prema korisniku, upravljanje glasom kao i pregršt drugih korisnih i zabavnih aplikacija o kojima se za svaku posebno može dosta reći.

U m:tel ponudi Samsung Galaxy Note8 moguće je kupiti za 1 KM uz tarifu MojMixVIP i uz ugovornu obavezu od 24 mjeseca.
Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu m:tel webshop.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se