Preporuka nedjelje: Sony Xperia XZ Premium

sony

Sony Xperia XZ Premium je ovogodišnji predstavnik Sony smart telefona. Dizajn telefona je reflektivne površine i sličan je Sony uređajima ali je ovaj model vidljivo veći. Svaki segment ovog telefona može se svrstati u premium te njegov naziv nije nimalo prepotentan. Čvrsto Luminous Chrome kućište, fluidnost u radu, vrhunska rezolucija ekrana i prikaz boja, stereo zvučnici, prilagođenost igricama, Gorilla Glass 5 staklo, otpornost na vodu i prašinu samo su neke od karakteristika koje izdvajaju ovaj uređaj.

Sony Xperia XZ Premium pokreće najmoćniji procesor u Sony pametnim telefonima – Snapdragon 835, ima 4GB RAM memorije i 64GB interne memorije. Sa ovom konfiguracijom, jednom od najboljih na tržištu, svaki rad na telefonu odvijaće se glatko i bez problema.

Kvalitet slike je posebna priča analogna gledanju kroz prozor u stvarni svijet. Ekran veličine 5,5 inča sa rezolucijom od impresivnih 3840 x 2160 piksela pruža posebno uživanje u gledanju sadržaja visoke rezolucije ali i običnog videa.

Sa prednjom kamerom od 19 MP moguće je slikanje skoro umjetničkih fotografija a snimljene fotografije, uz nevjerovatnu oštrinu slike, moguće je zumirati do najsitnijih detalja. Pored digitalne stabilizacije slike, kamera pruža i snimanja usporenog videa od čak 960 sličica u sekundi. Ovakav efekat usporenog snimanja istaknuće posebne momente prilikom snimanja aktivnih ili emotivnih događaja a ovaj uređaj izdvojiti od konkurencije.

Opcija Lifelog daje detaljan pregled dnevne upotrebe telefona ali i aktivnosti vlasnika uređaja što može biti od koristi korisnicima koji žele da unaprijede zdrav način života. Lifelog pruža informacije o dužini sna, broji korake, potrošene kalorije i mjeri koliko je vlasnik fizički aktivan.

Ukoliko uz m:tel tarifu postanite vlasnik odličnog Sony Xperia XZ Premium telefona, m:tel će vam za vašu kupovinu darovati vrijedan poklon – Sony PlayStation®4 500GB Slim za prvih 100 korisnika, odnosno slušalice Sony ZX-110!

Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu m:tel webshop.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se