Preporuka telefona: Sony Xperia E5

sony-xperia-e5

Оvе sеdmicе vаm dоnоsimо nоvi pametni tеlеfоn iz ponude kompanije m:tel, riječ je o Sony Xperia E5, modelu srednje klase, dobrih performansi i povoljne cijene.

Sony Xperia E5 posjeduje elegantan i atraktivan dizajn, a dolazi sa 5 inčnim ISP ekranom otpornim na ogrebotine, rezolucije 720 x 1280 piksela i gustine oko 294 piksela po inču.

U kućištu telefona se nalazi čipset Mediatek MT6735 sa četvorjezgrenim 1.3 GHz Cortex-A53 procesorom, 1.5 GB RAM-a, 16 GB interne memorije i mogućnost proširenja memorije Micro SD karticom do 256 GB.

Kamere ovog telefona će vam pružiti solidan kvalitet uz jednostavan i brz pristup kako glavnoj kameri od 13 MP, sa LED blicem, autofokusom i otvorom blende f/2.0 tako i selfi kameri od 5MP.

Moći ćete u potpunosti da uživate u muzici koju volite, jer Sony svoju visokokvalitetnu audio tehnologiju plasira i u smart telefone, koji su zbog toga veoma cijenjeni i poželjni.

E5 pokreće operativni sistem Android 6.0 Marshmallow sa Xperia korisničkim interfejsom, a napaja ga baterija od 2700 mAh.

Slogan ovog japanskog proizvođača ”jednostavno radi” dovoljno vam već govori, a za više informacija o cijenama i karakteristikama Sony Xperia E5 mobilnog telefona posjetite m:tel webshop ili najbližu m:tel poslovnicu.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se