Written by

„Prepoznaj ženu u meni“ – ljepota je u različitosti

prijateljstva| Views: 219

15242023_10211485369232428_2703329353895119170_n

U Banjaluci je 29. novembra 2016. godine održana jedinstvena modna revija, kao specifičan i višeznačan doprinos obilježavanju 3. decembra, Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Modnu pistu koja se ovoga puta našla u Muzeju savremene umjetnosti, uljepšalo je 26 žena  koje su nosile raznolike modne kreacije, a svojim šarmom i ljepotom očarale posjetioce ovog nesvakidašnjeg događaja. Zajedničkim nastupom, dame koje su i osobe s invaliditetom i one bez invaliditeta, ovom revijom poslale su poruku kojom podsjećaju na položaj žena sa invaliditetom i njihovu uključenost u društvene tokove.

Reviju, čiji su organizatori  Udruženje žena sa invaliditetom „Nika“ i Udruženje omladine sa invaliditetom „Infopart“, uz podršku Muzeja savremene umjetnosti, otvorio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, a njoj su prisustvovali predstavnici brojnih institucija, kompanija i zainteresovanih građana.

Ovom događaju, kao i ovoj višestruko ranjivoj društvenoj grupi, podršku je dala i kompanija m:tel, poslavši tako poruku koja je ujedno i bila cilj ovog događaja, a to je upravo poruka o potrebi promjene percepcije o osobama sa invaliditetom u našem društvu, što se ova kompanija kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti trudi konstantno da podržava i prati.