Written by

Pretvorite svoj telefon u svjetlosni mač

moj android| Views: 75

GoogleChrome_LightsaberEscape15

Ovih dana svi pričaju o „Ratovima zvijezda“, a Google se potrudio za još veću efuforiju, budući da su osmislili sjajno iznenađenje za sve ljubitelje ove filmske sage. Naime, oni su na dan svjetske premijere jednog od najpopularnijih serijala svih vremena, lansirali jedan od najzanimljivijih projekata vezanih za „Ratove zvijezda“ – Lightsaber Escape. Radi se o Chrome eksperimentu koji vaš smartfon pretvara u svjetlosni mač i vodi vas u borbu protiv Stormtroopersa na pretraživaču vašeg računara.

Sve što treba da uradite je da putem Chrome pretraživača na kompjuteru odete na web stranicu ove ekstenzije, zatim putem pretraživača na vašem pametnom telefonu odete na odvojenu web adresu (URL). Na taj način vaš telefon pretvarate u virtuelni svetlosni mač, koji je povezan sa vašim monitorom. Prije početka borbe potrebno je da kalibrišete mač, a budući da je igrica postala navjerovatno popularna, morate se naoružati i strpljenjem prije borbe, jer postoje trenuci u kojima malo usporava.

Glavni cilj ove igre je probiti se na Star Destroyer brod, a da biste to uradili morate pobijediti mnoštvo neprijatelja, a na samom kraju i glavnog, najvećeg suparnika, sa kojim je borba i najteža. Njegov identitet morate sami otkriti kada dođete do posljednjeg nivoa.

Savjet koji će vam olakšati igranje, svakako je da obezbijedite dosta prostora oko sebe, jer svi koji su do sada isprobali ovu fantastičnu igricu, kažu da su se zaigrali Jedija, a sigurno u zanosu borbe ne želite da se sudarite sa foteljom.

Google je ovaj Chrome eksperiment napravio u saradnji sa Lucasfilmom i ILM-om, a koristili su WebGL za 3D grafiku te WebRTC i Web Socket za komunikaciju između računara i smartfona. Ono što je interesantno jeste činjenica da ovaj dodatak funkcioniše i na drugim pretraživačima, kao što je na primjer Firefox.

U videu ispod pogledajte kako izgleda igra koja je opčinila cijeli svijet i „Neka Sila bude sa vama“.

https://www.youtube.com/watch?v=LPd0w3pVQVI