Written by

Prijateljska podrska za Međunarodnu uličnu trku u Prijedoru

prijateljstva| Views: 34

trke_pd

Grad Prijedor će 15. maja 2018. godine biti domaćin i organizator 25. Međunarodne ulične trke, koja ove godine nosi naziv “Volim Prijedor”. Ovo je tradicionalna sportska aktivnost koja se u ovom gradu na rijeci Sani održava povodom dana grada.

Promoter ovogodišnje prijedorske ulične trke biće aktuelni selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović.

Trke svake godine okupe više od 4.000 atletičara, rekreativaca, učenika, ali i profesionalnih sportista kao i veliki broj gledalaca.

Ove godine učešće na trci, pored domaćina, prijavili su i atletičari iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, ali i daleke Kenije.

Umjesto 26 trka, ove godine će biti održano 30 trka, od najmlađih “cicibana”(djece iz vrtića), preko učenika osnovnih i srednjih škola do rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama.

Seniori će trčati 4.500 metara, a seniorke 2.000 metara, dok će ovu sportsku manifestaciju prvi put uživo prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Kompanija m:tel, nastavljajući dobru praksu podrške pravim vrijednostima, zdravom načinu života i sportskom duhu, prijatelj je i ove predivne manifestacije u Prijedoru.