Written by

Prijateljska podrška za plivački miting „Banjaluka open 2015“

prijateljstva| Views: 107

Otvaranje plivackog mitinga

Proteklog vikenda, 30. i 31. maja, održan je Osmi međunarodni plivački miting “Banjaluka open 2015” koji je realizovan u organizaciji Plivačkog kluba “Olymp”, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, grada Banjaluka i kompanije Mtel kao generalnog sponzora.

‘’Mtel je uz ‘Banjaluka open’ od početka. Drago mi je što se tradicija nastavila i nadam se da ćemo sarađivati još mnogo godina. Broj učesnika ove godine govori da nismo pogriješili i da će svake naredne godine miting biti sve bolji. Želimo da takmičenje dostigne još veći značaj i nadamo se da će iz ovog bazena izaći svjetski i evropski šampioni. Samo u maju nijedan sportski, kulturni i humanitarni događaj u RS nije prošao bez podrške kompanije Mtel i, možda je neskromno, ali sumnjam da bi se i održali da ih nismo podržali”, izjavio je na ceremoniji otvaranja Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije Mtel.

_MG_9902

Takmičenje je uspješno realizovano, a organizatori su istakli da je sve prošlo u najboljem redu. U takmičarskom dijelu je učestvovao 401 takmičar iz 44 kluba iz 10 država.

Promoter mitinga, srpski reprezentativac i evropski šampion Velimir Stjepanović, postavio je dva nova rekorda, te je u finalu na 400 metara slobodno slavio sa četiri sekunde prednosti u odnosu na protivnike.

Zanimljivo je bilo i u ženskom finalu na 400 metara slobodno kada je Matea Sumajstorčić iz Hrvatske je u foto-finišu pobijedila sunorodnicu Kristinu Miletić.

Kompanija Mtel je podrškom ovoj manifestaciji još jednom potvrdila svoje društveno odgovorno poslovanje i promovisanje sportskoh duha i pravih vrijednosti.