Written by

Prijateljstva „Bez granica”

m:vijesti, prijateljstva| Views: 444

Kompanija m:tel podržala je održavanje sportsko-zabavne manifestacije „Jaffa Igre bez granica”.

Nakon što su „Jaffa Igre bez granica” uspješno održane u Banjaluci, Prnjavoru i Tuzli, ova sportsko-zabavna manifestacija biće održana u još pet gradova BiH. Već za 25. maj 2019. godine zakazane su Igre u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini, te u Brčkom u sali Tehničke škole, na kojima se očekuje učešće oko 1.000 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

Mališani će imati priliku da se takmiče u pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način oni će poslati poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca i djece iz vrtića, na ovoj manifestaciji nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Bijeljine i Brčkog, kojima će biti doniran dio sredstava.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, rekla je koordinator projekta, Željka Gajić na konferenciji za medije koja je održana 21. maja u Multumedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske.

Ovom prilikom, autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

U ime jednog od prijatelja ove manifestacije, kompanije m:tel , Milica Kondić, portparol ove kompanije, naglasila je da je m:tel uvijek rado dio događaja koji promovišu prave vrijednosti. „Velika nam je čast što imamo priliku da podržimo manifestaciju koja je posvećena djeci, a koja razvija timski, socijalni i takmičarski duh. Kada su u pitanju takmičenja u Bijeljini i Brčkom, pripremili smo mnoštvo kreativnih sadržaja za sve učesnike i posjetioce, a biće tu i nezaobilazni navijački rekviziti“, izjavila je Milica Kondić.

Ulaz za ovu manifestaciju je besplatan za sve posjetioce, a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Poslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29. septembra u Trebinju, 13. oktobra u Mostaru, te 24. novembra u Sarajevu. Takođe, i ove godine, Banjaluka će ponovo biti domaćin ove manifestacije, koja će u ovom gradu biti održana 15. decembra.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.