pametni sat

Written by

Prošle godine prodato 720 000 nosivih uređaja! Da li je to dovoljno?

moj android| Views: 58

pametni satovi

I dalje se sabiraju i oduzimaju cifre i utisci iz 2014. godine. Kompanija Canalys pobrinula se oko statistike i cifara kada su u pitanju Android Wear platforme u pogledu prodaje, a rezultati pokazuju da je u 2014. godini prodato 720 000 pametnih nosivih uređaja, od čega najviše pametnih satova. To nije velika cifra, ako imamo na umu činjenicu da je prethodne godine isporučeno 4,6 miliona pametnih nosivih narukvica.

pametni sat

Neki razloge za slabu prodaju pronalaze u slaboj bateriji, neki u manjku funkcija koje bi nosive uređaje učinile zaista funkcionalnim, a neki su pak mišljenja da vrijeme nosivih uređaja tek dolazi. Takođe, oni koji su imali priliku da isprobaju ili posjeduju gadžet, mišljenja su da bi proizvođači trebali da razmisle o naprednijim opcijama u odnosu na smartfone.

Kada je u pitanju najprodavaniji nosivi uređaj, Motorolin Moto 360 model napravio je najveći uspjeh u svojoj sferi. Ako situaciju na tržištu posmatramo iz ugla svih nosivih uređaja, najveći uspjeh pripisuje se Samsung kompaniji koja je za 14 mjeseci plasirala 6 nosivih uređaja.

Pod nosivim uređajima podrazumijevaju se višenamjenski uređaji koji služe kao pomoć pametnim uređajima. Dizajnirani su da se nose na tijelu i da vrše akcije koje, u posljednje vrijeme, imaju najviše veze sa zdravim životom, ali i sa jednostavnijom upotrebom mobilnih telefona. Da li ste vi zadovoljni svojim nosivim uređajem?