Written by

Projekat škole 2.0: Sajt idealna prilika da škola upozna javnost o radu i uspjesima

prijateljstva| Views: 251

Skole 2.0 c

Druga faza m:tel-ovog projekta Škole 2.0, tokom koje će nešto manje od stotinu prijavljenih osnovnih škola samostalno kreirati svoje oficijelne sajtove, otpočela je prije nekoliko dana, a dobar dio njih već uveliko radi na svojoj internet prezentaciji.

Jedna od škola kojoj je kompanija m:tel omogućila besplatnu izradu i pokretanje sajta je i Osnovna škola “Branko Radičević”, koja je među mnogim bh. obrazovnim ustanovama shvatila značaj m:tel-ovog projekta, te objeručke prihvatila ponuđenu ruku prijateljstva.

Iz ove škole kažu da u skladu sa sve većom primjenom informacionih tehnologija u obrazovnom procesu nimalo ne iznenađuje potreba škole za web prezentacijom.

“Osnovnoj školi ‘Branko Radičević’, kao jednoj od najvećih škola u RS, neophodan je zvanični internet sajt, kao i platforma za njegovo kreiranje. Smatramo da će predstavljanje škole na globalnoj mreži pozitivno uticati na razvoj informatičke pismenosti učenika, na njihovu motivaciju, zatim na razmjenu informacija sa drugim školama i obrazovnim institucijama, te na bolju saradnju sa učenicima i roditeljima”, navode iz ove škole samo neke od razloga zašto su odlučili da se prijave za Škole 2.0 i tako dobiju svoje parče web-a.

Ističu i da je web sajt idealna prilika da škola “Branko Radičević” na najefikasniji način upozna širu javnost o svom radu, uspjesima, rezultatima i postignućima.

os-branko-radicevic

“Takođe, to je idealna prilika da poboljšamo kvalitet nastave, učenicima omogućimo bolju komunikaciju i uključivanje u savremene obrazovne sisteme. Moderna prezentacija škole omogućila bi dostupnost i razmjenu podataka i informacija u svako doba i na svakom mjestu, što bi doprinijelo, ne samo boljoj i kvalitetnijoj nastavi, nego i popularizaciji škole kao vaspitno-obrazovne institucije bitne za širu društvenu zajednicu”, ističu predstavnici ove banjalučke škole.

Sa druge strane, svjesni su i neograničenih mogućnosti koje pruža jedan školski sajt, kao što su svjesni i uloge i značaja internet komunikacije u životu jedne škole.

“Naročito zadovoljstvo nam predstavlja što nam se pružila prilika za učešće u web projektu Škole 2.0. Nadamo se da ćemo zajedno raditi na izradi web stranice naše škole i radujemo se budućoj saradnji”, zaključuju iz ove škole.

Podsjećamo, naredna dva mjeseca osnovci će u sklopu projekta Škole 2.0 imati priliku da pokažu svoju kreativnost, istovremeno učeći kako da internet stave u službu obrazovanja. Tako će se elan mladih spojiti sa iskustvom i znanjem kompanije m:tel, te će zajedničkim naporima kreirati dugoročnu društvenu vrijednost, koja će služiti kako samim učenicima, tako i njihovim nastavnicima i roditeljima, ali i cjelokupnoj zajednici.