Written by

Provjerite zašto je Socratic proglašena za najbolju ovogodišnju aplikaciju

moj android| Views: 162

socratic-0

Šta ako možete da imate fantastičnog učitelja uz sebe svaki put kada zaželite da naučite nešto?

Eto, i to je sada moguće, a odgovor na pitanje se krije u aplikaciji Socratic, koju je Google proglasio za najbolju aplikaciju 2017. godine.

O čemu se tačno radi?

Socratic je aplikacija za edukaciju, tačnije aplikacija koja vam pomaže da riješete razne matematičke probleme. Ona funkcioniše tako što iskoristite kameru kako biste, recimo, fotografisali jednačinu. Osim toga što ćete dobiti rješenje, Socratic će vas naučiti kako da dođete do istog, jer će vam aplikacija prikazati nekoliko stranica sa detaljima kako da riješite jednačinu. U suštini, prva stranica će vas provesti kroz korake koje morate preduzeti da biste riješili problem, a ostale stranice će vam ponuditi informacije i matematičke zakonitosti, koji su vam potrebni da riješili jednačinu. Ne treba biti previše mudar da shvatite da je aplikacija sjajna stvar za sve one kojima ne ide matematika, u prvom redu za učenike i studente.

Socratic je zapravo dizajniran da odgovori na sve vrste školskih pitanja, kao npr. iz istorije, ali je aplikacija najvještija kada je u pitanju matematika.

Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje kako za Android, tako iz iOS.