android device manager

Written by

Prve 3 stvari koje trebate učiniti kada kupite Android telefon

kako? lako!| Views: 192

5 android telefona

Kada na poklon dobijete ili kupite Android to je uzbuđenje samo po sebi, ali nakon početnog ushićenja, shvatite da morate da koristite telefon. Za one koji su već imali Android, to i nije neki problem, ali šta učiniti ako prvi put u ruci držite Android, iako presrećni što ste ga dobili ili kupili, ali u čudu šta da činite sa njim. Mi smo se pobrinuli i oko ovoga problemčića i za tili čas ćete biti profesionalac u korištenju vašeg uređaja.

 

1. Prije svega morate imati Google nalog, odnosno Gmail adresu, kako bi mogli nastaviti rad sa vašim smartfonom. Ukoliko nemate Gmail napravite ga, jer jedino na taj način možete da oslobodite moć Google Play prodavnice aplikacija, Gmail, YouTube i sinhronizaciju u Chrome-u.

gmail

2. Važno je da vodite računa o sigurnosti, te instalirate Android Device Manager tako da možete čuvati svoje podatke na sigurnom ako vaš telefon bude izgubljen ili ukraden.

android device manager

3. Nakon toga ćete vjerovatno duže vremena provesti u Google Play prodavnici, pa pažljivo birajte aplikacije koje instalirate, i selektujte one koje su vam preporučene i koje su vam zaista potrebne, kako ne biste bespotrebno trošili memoriju telefona.

google play

Sigurni smo da sada već uživate u svemu onome što vaš Android posjeduje, i da ste ušli u novi zanimljivi svijet koji vas dalje sam vodi kroz zanimljive opcije. Uživajte!