Written by

Prvi utisci o HTC U 12 Life

mobilni svijet, u žiži| Views: 164

Mnogi tvrde da je kompanija HTC trenuto u slobodnom padu, te da nisu jasno definisali strategiju poslovanja i proizvodnje. Uprkos tome oni su lansirali novi uređaj po imenu HTC U12 Life koji je prema prvim reakcijama potpuno drugačiji od svog prethodnika U11 modela koji se nije baš proslavio.

Kad je u pitanju dizajn, mnogi porede ovaj telefon sa Google Pixel serijom. Izrašen je od polikarbonata što je dobar izbor za telefon ovog cjenovnog ranga jer je ova vrsta plastike prilično otporna na ogrebotine, što se za staklo ne bi moglo reći.  Na poleđini se nalazi dezen u obliku linija koji sprečava ostavljanje otisaka prstiju.  

Kad je u pitanju ekran, telefon nema notch, ali su ivice jako tanke tako da se odaje utisak beskonačnog ekrana. Boje su veoma žive i realistične, a osvjetljenje je zaista solidno i sigurno će zadovoljiti i one zahtjevnije. Veličina ekrana je 6 inča, sa odnosom 18:9, rezolucije 2160×1080.

Telefon radi na Snapdragon 636 mobilnu platformu, što je dovoljno pored 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Kad je u pitanju baterija ona je za otprilike 30 odsto veća nego kod U11 modela i ima jačinu od 3600 mAh, tako da sa tim ne bi trebalo biti problema.

Kad je u pitanju kamera opšte poznato je da HTC uvijek ima zadovoljavajuće, ali ne  vanserijske kamere, a takav je slučaj i sa ovim modelom. Na poleđini ima rear kamere od 16 + 5 megapiksela, sa autofokusom, HDR, 4K videom. Prednja kamera ima 13 megapiksela, LED blic i mogužnost snimanja video-a od 1080 piksela.

Sve u svemu ovo je sasvim solidan telefon, srednjeg cjenovnog ranga koji bi trebalo da zadovolji potrebe prosječnog korisnika.