Written by

R2-D2 ili frižider?

m:ovo m:ono| Views: 81

frižider

Možda vam na prvi pogled djeluje kao još jedan u nizu gedžeta za štrebere i ljubitelje trilogije Ratova zvijeza, ali ovaj frižider u obliku R2-D2 robota koji se čak može i kretati je puno više “cool” nego što se vama čini.

Prošlo je čak 38 godina od prvog prikazivanja filma Ratovi zvijezda koji je za kratko vrijeme zaludio panetu, a njegova popularnost ne jenjava ni četiri decenije kasnije. Tome u prilog govori i činjenica da je u Japanu predstavljen frižider u obliku robota iz ovog blokbastera simpatičnog R2-D2, identičnih dimenzija poput onog filmskog.

U Japanu su proizvodi sa likovima iz Ratova zvijezda posebno popularni, ali su u većini slučajeva beskorisni, što se svakako ne bi moglo reći za ovaj simpatčni frižider. R2-D2 frižider je mobilan, u njega stane poprilična količina osvježavajućih pića i sasvim dobro hladi, a pored toga izgleda kao da je tog trenutka stigao iz neke udaljene galaksije.

R2-D2 frižider je nastao u saradnji između kompanija Haier Asia i Disney, a zvanično je predstavljen prošle sedmice u Tokiju.

Kupcima će rashladni R2-D2 biti dostupan 2016. godine, a po kojoj tačno cijeni još uvijek nije poznato. Sad očekujemo i šporet u obliku C3-PO.