Mtel Down centar_mtel blog 2

Written by

Radionica sa Down Sindrom Centrom o očuvanju životne sredine

m:vijesti, prijateljstva| Views: 330

Down Sindrom Centar Banjaluka mjesecima unazad organizuje virtuelne radionice i edukacije za svoje članove sa različitim i aktuelnim temama koje se tiču svakog pojedinca.

Ovaj put radionica je bila na temu očuvanja životne sredine, a u goste su pozvali i predstavnike kompanije m:tel. Razgovaralo se o recikliranju, o odlaganju elektronskog otpada i o tome šta svako od nas kao pojedinac može da uradi kako bi dao svoj doprinos u očuvanju svoje okoline.

U radionicu su učestvovali mladi ljudi iz Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Osla, Novog Sada, Beograda, Zaječara i Јagodine, a s obzirom na to da je Mtel bio gost u ovoj radionici, učesnici su pripremili i likovne radove na temu telekomunikacija.

Kompanija m:tel, takođe, nastoji da, nizom usluga i mogućnostima koje nudi, te projektima koje realizuje samostalno, ili sa partnerima, aktivno učestvuje u očuvanju okoline.

„Korišćenje digitalnih servisa je jedan od načina na kompanija m:tel i njeni korisnici mogu dati doprinos u očuvanju životne sredine. Jedna od takvih usluga je usluga Račun na mail, koja direktno smanjuje potrošnju papira, odnosno čuva šume. Kompanija m:tel je ove godine kroz Playground izazov pokrenula konkurs koji je za cilj imao unapređenje energetske efikasnosti korišćenjem IoT tehnologije, a prije nekoliko godina smo imali i akciju Čista ladica, čista priroda kada smo pozvali naše korisnike da donesu stare  telefone na reciklažu“, poručila je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel koja je učestvovala u ovoj radionici.

Gospodin Zoran Jelić, rukovodilac Down Sindrom Centra Banjaluka poručio je i pozvao sve profesije da se udruže u misiji da se osobe sa daun sindromom uključe u sve društvene sfere kako bi bili aktivni i ravnopravni članovi društva.