Google office

Written by

Radnici Google-a do narednog ljeta rade od kuće

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 129

Kompanija Google odlučila je da izbjegne sve nepotrebne rizike, te će radnike zadržati “kod kuće” do jula 2021. godine. 

Prvobitna odluka kompanije je bila da uposlenici rade od kuće do kraja 2020. godine. Obzirom na to da epidemiološla situacija, odnosno širenje virusa korona, ne jenjava iz Google-a kažu da će svima kojima posao dozvoljava produžiti rad od kuće.

Odluka kompanije o još godinnu dana posla “na daljinu” zvučala je zabrinjavajuće mnogima. Jedna od najvećih kompanija svijeta priprema se za još najmanje 12 mjeseci pandemije. Ipak, iz Google-a naglašavaju da su ovo mjere opreza, planiranje i priprema za najgore. 

“Da bismo dali zaposlenima mogućnost planiranja unaprijed, produžićemo mogućnost odabira rada od kuće do 30. juna 2021. godine, za one koji ne moraju boraviti u kancelarijama. Nadam se da vam ovom pruža neophodnu fleksibilnost da izbalansirate posao i brigu o vama i vašim najmilijima u narednih 12 mjeseci” napisao je Google-ov CEO Sundar Pichai u dopisu uposlenicima.

Google je ponovo otvorio 42 poslovnice širom svijeta, ipak svi koji su u mogućnosti radiće od kuće još godinu dana. IT industrija i kompanije lako su prilagodile način rada uslovima pandemije. Kompanije Twitter i Facebook najavile su čak da će određenim zaposlenima dozvoliti rad od kuće na neodređen period.

Foto: achinthamb / Shutterstock.com