Rainy pot

Written by

Rainy pot – najbolji privatni oblak koji vaša biljka može poželjeti

m:ovo m:ono| Views: 680

Rainy pot

Želite uvijek biti sigurni da vaše najdraže kućne biljke dobijaju dovoljno vode? Idealno rješenje za vas je “Rainy Pot” – privatni oblak za vašu biljku. Ovaj simpatični uređaj na praktičan način svakodnevno raspoređuje odgovarajući količinu vode koja je potrebna vašoj biljci, a elegantni dizajn i vedre boje čine ga omiljenim dodatkom svakog doma.

Korištenje “Rainy Pot-a” veoma je jednostavno. Samo uspite 80 ml svježe vode u otvor koji se nalazi na vrhu ovog gedžeta u obliku oblaka, a ‘kišne kapi’ će početi padati kroz sitne rupice koje se nalaze pri dnu oblaka. Ove nježne kapljice biće idealne za vašu biljku budući da odlično imitiraju efekt pravih kišnih kapi iz prirode. Osim toga, dizajneri su prilikom kreiranja ovog uređaja testirali različite načine zalijevanja biljke i došli do zaključke da je “Rainy Pot” sistem mnogo nježniji i bolji za biljku od jednokratnog zalijevanja iz čaše ili boce. Kućne biljke često imaju slabije razvijeno korenje, tako da previše vode koja je sipana u kratkom vremenskom periodu može ozbiljno naštetiti biljci i ona nakon nekog vremena može početi venuti.

Rainy pot 2

“Rainy Pot” je idealan zato što imitira prirodni sistem navodnjavanja biljke, tako da ćete već nakon nekoliko dana primijetiti pozitivne promjene na vašoj biljci.

“Rainy Pot” je proizvod korejskog dizajnera Jeong Seungbin-a iz kompanije “DailyLife Lab”. On je oduvijek smatrao da kućnim biljkama nedostaje prirodna kiša kako bi se normalno razvijale. Dosta ljudi se odlučuje da svoje kućne biljke ponekad ostave vani kako bi dobile prirodno navodnjavanje, međutim Seungbin je shvatio da se taj process može pojednostaviti i prilagoditi prirodnoj građi kućnih biljaka uz pomoć “Rainy Pot” kućnog sistema.

Ovaj zanimljivi gedžet osvojiće vas na prvi pogled svojim vedrim bojama i skoro dječijom estetikom, a odlično će se uklopiti u dekoraciju interijera vašeg doma.

Svoj “Rainy Pot” možete nabaviti već danas putem Amazona.