Written by

Razgovor sa Google Home uređajem će od sada biti puno prirodniji

m:ovo m:ono| Views: 81

Iako smo mogućnost razgovaranja sa kompjuterima povezivali sa nekom godinom iz daleke budućnosti ta budućnost se pojavila mnogo ranije nego što smo to mogli sanjati. Jednu od takvih opcija nudi i Google koji je najavio svoju mnogo postavku kontinuiranog razgovora sa Google Home uređajem na jednoj konferenciji održanoj u maju.

Tehnološki gigant je nedavno potvrdio da se se sa Google Home uređajem moći razgovarati sve prirodnije i da se ova opcija nevjerovatno brzo razvija u pozitivnom smjeru. U sklopu nove opcije ćete imati priliku da tražite od Google Home opcije da za vas ispuni zadatke bez potrebe za prethodnim korištenjem “Hey Google” i “OK Google” komandi. Ovu opciju možete uključiti u sklopu Google Assistant aplikacije tako što ćete ući u sljedeće postavke:

  • Settings meni
  • Preferences
  • pritisak na toggle koji označava ’Continued Conversation’ opciju

Iako ćete još uvijek morati otvoriti novi chat sa “Hey Google” i “OK Google” komandama na vašem Google Home uređaju sve vaše ostale zahtijeve ćete moći podnijeti putem vašeg glasa.

 Ova opcija će za početak biti omogućena samo za korisnike u Americi i još uvijek se ne zna kada bi se mogla pojaviti na evropskom tržištu.