Written by

Recenzija Huawei P20 Pro kamere: Veliki korak naprijed

moj android| Views: 399

Saradnja kompanija „Huawei” i „Leica” po pitanju proizvodnje kamera za smartfon ulazi u svoju treću rundu i čini se kako su ovi partneri napravili ogromni zajednički korak naprijed. Po prvi put jedan Huawei model, P20 Pro, sadrži čak tri kamere i senzor koji fotografije dovodi do nevjerovatnih 40 MP rezolucije. Možda vam ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali inicijalni testovi kamere pokazali su da Huawei P20 Pro ima potencijala da ozbiljno utjera strah u kosti konkurenciji.

Huaweri P20 Pro dobio je neke prilično impresivne recenzije za kameru. Dobio je mnogo bolje rezultate od većine drugih smartfona slično ranga, a DxOMark kompanija koja je radila testiranja dala je sve pohvale za performanse ovog modela. Iako ovi rezultati nisu konačni već predstavljaju samo inicijalne reakcije oni su odličan as u rukavu koji ova kompanija može iskoristiti u svakom trenutku.

Ukratko o tehnologiji koja stoji iza ovog odličnog novog smartfona: on sadrži tri kamere od kojih ona na vrhu ima senzor od 8MP a ispod su smještene dvije kamere sa modusom za široke uglove od kojih srednja ima RGB senzor od 40 MP a druga od 20 MP. Huawei P20 Pro ima aktivni laserski autofokus sa transmiterom, receiver kao i flash sa sopstvenim senzorima za prilagođavanje ambijentalnom svjetlu.

Iako tehnologija zvuči kao komplikovana, samo rukovanje sa ovim smartfonom prilično je jednostavno. Aplikacija za kameru odlična je i sadrži niz mogućnosti sa kojima se možete poigrati. Brzina kamere stvarno je imresivna pa tako P20 Pro može napraviti fotografiju u ispod 0.3 sekundi iz standby modusa uz pomoć quick start opcije. U slučaju normalnih operacija P20 Pro takođe će biti zadovoljavajući za svakog prosječnog korisnika.